Pátrání po ztraceném školákovi v Brně pokračuje. Tomáš se marně hledá už čtyři dny

Patnáctiletý Tomáš zmizel ve středu večer, od té doby po něm pátrají policisté, hasiči a dobrovolníci. Hledání studenta gymnázia pokračovalo i v neděli, a to hlavně v okolí řeky Svratky.

Desítky policistů a hasičů hledaly na vodní hladině i pod ní. Jejich hlavním cílem je v současnosti samotná řeka a jez v brněnských Pisárkách. Vodohospodáři snížili stav hladiny tak, aby bylo pro potápěče pátrání co nejbezpečnější.

„Pátrali jsme také na hladině za pomoci speciálních přístrojů. Od občanů jsme získali řadu informací, které vyhodnocujeme, ale zatím nevedly k nalezení chlapce,“ popsal televizi CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Do hledání se znovu zapojila nejbližší chlapcova rodina a desítky dobrovolníků. Tomášův bratr David na sociálních sítích poprosil o pomoc při pátrání. Právě jeho výzva přivedla desítky dobrovolníků do chatové oblasti nedaleko řeky. Tu už sice prohledal policejní dron, rodina ale stále věří, že Tomáš by mohl být právě tady.

Patnáctiletý student brněnského gymnázia se podle rodinných příslušníků naposledy objevil ve středu večer v brněnském Jundrově. Kriminalisté získali informaci, že se v té době měl pohybovat ve skupince s dalšími podobně starými mladíky. Zatímco ti se vrátili domů, Tomáš beze stopy zmizel.

Tagy: