Pavel, Babiš i Nerudová. Prorocké obce opět trefily pořadí kandidátů stejně, jako celé Česko

Je to neuvěřitelné, ale zase to trefily. Řeč je o městech a obcích, které průzkumy vytipovaly jako místa, kde se voliči nejvíce trefují do výsledků celostátních. Některé z nich redakce CNN Prima NEWS představila už před volbami – a své pověsti dostály. Nejenže u nich vyhrál Petr Pavel, jejich občané shodně zvolili také pořadí dalších kandidátů.

Jednou z obcí, která volí jako celé Česko, jsou Veverské Knínice. V malé vesnici nedaleko Brna dokáží kopírovat celostátní výsledky opakovaně – a podařilo se i tentokrát. I tady voliči do druhého kola poslali Petra Pavla a Andreje Babiše. „Samozřejmě si myslím, že je to supr,“ uvedl jeden z místních. „Ještě uvidíme, jak dopadne to druhé kolo voleb, a pak můžeme říct, že tady dobře odhadujeme,“ dodal další.

Prozatímní vítěz boje o Hrad, Petr Pavel, získal dokonce o necelých pět procent hlasů více než v celorepublikových číslech. Druhý Andrej Babiš naopak bodoval méně. Třetí příčku i tady obsadila Danuše Nerudová. Obyvatelé navíc říkají, že volební účast ve druhém kole bude ještě větší než v tom prvním a doufají, že se potvrdí pozice jejich favorita.

Pomyslným lakmusovým papírkem je i Jihlava. I tady se potvrdilo, že je na voliče spoleh. A nezklamali ani v Chrudimi, i tam se podařilo vítěznou trojici tipnout ve správném pořadí.

Tagy: