Pekarová a Vystrčil dorazili do Izraele. Jejich cílem je vyjádřit podporu židovskému státu

Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS)

Miloš Vystrčil a Markéta Pekarová Adamová navštívili Izrael

Do Izraele v ranních hodinách dorazili předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Po ministru zahraničí Janu Lipavském a premiéru Petru Fialovi to jsou další vrcholní politici z Česka, kteří zemi po masakru 7. října navštívili. CNN Prima NEWS má na místě reportéra, celý den budeme o návštěvě přinášet aktuální informace.

Cílem návštěvy je podle kanceláře předsedkyně Sněmovny především vyjádřit morální a politickou podporu židovskému státu. Ten je od 7. října ve válce s Hamásem poté, co teroristé zmasakrovali na 1 200 Izraelců v okolí pásma Gazy.

ČTĚTE TAKÉ: Česko-izraelská vášeň? Budoval ji už TGM se synem. Odkaz převzal Havel, Zeman i Lipavský

„Delegace má v plánu mimo jiné setkání s předsedou Knesetu, tedy izraelského parlamentu, a s předsedy zahraničního a obranného výboru,“ informoval ve vysílání reportér CNN Prima NEWS Jakub Říha.

Pekarová s Vystrčilem plánují také návštěvu místa, kde teroristé 7. října zabíjeli, a setkají se s lidmi, kteří v napadených oblastech žili. Stejně tak budou politici mluvit i se zraněnými izraelskými vojáky v nemocnici a zastaví se na českém zastupitelském úřadu v Tel Avivu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Doufal, že dceru zabili, teď zažil zázrak. Emily po propuštění jen šeptá, líčí v slzách otec

Tagy: