Povražděná miminka, lidé bez hlav. CNN na místě masakru v Izraeli, který šokoval i generála

Štáb CNN na místě masakru v izraelském kibucu Kfar Aza, kde teroristé z Hamásu vraždili odiny i s dětmi

CNN na místě masakru v Izraeli

Už nyní je jasné, že brutální masakr izraelských civilistů, který má na svědomí radikální palestinské hnutí Hamás, nemá v historii země obdoby. Nová svědectví dali dohromady reportéři CNN, kteří vyrazili do kibucu Kfar Aza. Nelidské činy teroristů Izraelci přirovnali k praktikám Islámského státu či nacistických Němců.

Vypleněné a zapálené domy i hromada mrtvých těl. Takto vypadala osada Kfar Aza poté, co byla osvobozena. Izraelské obranné síly (IDF) vzaly na místo štáb CNN i další zástupce zahraničního tisku, aby viděli masakr v režii hnutí Hamás na vlastní oči. Reportéři do kibucu dorazili ve chvíli, kdy Izraelci chodili od domu k domu a sbírali mrtvá těla, která pak v pytlích nakládali do nákladního auta.

Izraelská policie zlikvidovala ujíždějící teroristy z Hamásu:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Festival lásky utopený v krvi. Jak probíhal největší masakr v Izraeli a co útoku předcházelo

Mezi zavražděnými byli senioři, ženy i děti. Představitelé IDF uvedli, že v případě okolností smrti nebudou zacházet do podrobností. Objevují se však zprávy, že Palestinci některým civilistům včetně dětí uřezávali hlavy nebo jejich těla zapalovali.

„Ozbrojenci Hamásu provedli masakr, při němž civilisty včetně žen, dětí, batolat i starších lidí brutálně zabili způsobem, jakým to dělá Islámský stát,“ řekli zástupci IDF pro CNN. Člen Izraelských obranných sil Itai Veruv popsal běsnění Hamásu v osadě Kfar Aza následovně: „Nikdy jsem nic takového neviděl. Za 40 let služby jsem si nedokázal něco takového ani představit.“

V rozhovoru pro CNN se rozpovídal také o tom, jak v mládí slýchal, co dělali nacisté Židům v Evropě. „Nemyslel jsem si, že vůbec někdy uvidím takové věci,“ dodal. Veruv a jeho vojáci bojovali s pozemními silami Hamásu asi 48 hodin. „Viděli jsme stovky teroristů v plné zbroji, s veškerým vybavením a všemi schopnostmi provést masakr. Chodili z bytu do bytu, z pokoje do pokoje a zabíjeli civilisty v jejich ložnicích,“ sdělil.

Izrael nyní podniká odvetné nálety namířené proti Hamásu. Dosud podle ministerstva zdravotnictví v Pásmu Gazy při náletech zahynulo 900 Palestinců. Mrtvých Izraelců je víc než 1 200, což přesahuje ztráty židovského státu během šestidenní války v roce 1967. Mluví se o totálním selhání izraelských bezpečnostních a zpravodajských složek.

Tagy: