Pekelný víkend na evropských dálnicích. Řidiče potrápí kolony, zjistěte, kde hrozí nejvíc

Ilustrační foto.

Dopravní komplikace

Začínají prázdniny v mnoha německých regionech a to může zkomplikovat cesty nejen přes Německo, ale kolony se budou velmi pravděpodobně tvořit i na vytížených trasách přes Rakousko a Slovensko.

Mezi místa, která mohou nejvíce ovlivnit české řidiče, patří německá dálnice A8, a to hlavně úsek z Mnichova směrem na Salcburk a poté dále do Chorvatska. Na tomto úseku se už teď tvoří několik kolon, dlouhých až čtyři kilometry. Nejhorší je situace přímo před hranicí, kde se velmi pomalu popojíždí asi deset kilometrů. Lidé by se měli připravit na to, že úsek mezi Mnichovem a Salcburkem, který má asi 150 kilometrů, pojedou déle než dvě hodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čechy dražší Chorvatsko neodradilo, zhodnotil Papež. Popsal logiku stále přísnějších pokut

Špatná dopravní situace je i na dálnici A12, která začíná na německo-rakouské hranici a pokračuje směrem na Innsbruck. Tuto trasu Češi využívají zejména při cestách do Itálie anebo na populární rakouská jezera. Tady se už teď tvoří kolony a řidiči se jim nevyhnou, protože až do poloviny září platí o víkendech zákaz jakýchkoliv alternativních tras v okolí této dálnice, a to pod vysokými pokutami.

O něco horší je pak situace na dálnici A13, která vede z Innsbrucku dál na jih do Itálie. Na prvních padesáti kilometrech je hned několik kolon a řidiči v nich pojedou déle než hodinu.

A v neposlední řadě ještě dálnice A1, která začíná na hranici Rakouska a Slovinska a směřuje na Maribor. Tato trasa je hojně využívaná při cestách do Chorvatska a kvůli opravám v tomto úseku je třeba rovněž počítat se zpožděním

Tagy: