Přísně tajný program Pentagonu pro UFO? Jen mluvit o něm je nebezpečné, tvrdí informátor

V americkém Pentagonu vznikl v roce 2017 projekt, který pod přísným utajením zkoumá vše okolo fenoménu UFO. Pro web Public to tvrdí nejmenovaný zdroj, který má být z prostředí tajného projektu. Známý publicista Michael Shellenberger o této skutečnosti následně informoval Kongres USA. Zákon přitom nařizuje, aby úřady zákonodárnému orgánu o těchto aktivitách podaly zprávu. Pokud by se informace Shellenbergera ukázala jako pravdivá a Pentagon projekt utajoval před Kongresem, jednalo by se o porušení zákona. Americké ministerstvo obrany ale takovou verzi odmítá.

Podle informátora vznikl v americkém Pentagonu tajný výzkumný projekt v roce 2017, aniž by o tom úředníci informovali Kongres USA. Jeho cílem je údajně shromažďovat ty nejdetailnější a nejlepší snímky armády, na nichž má být zaznamenáno UFO, cituje prohlášení web Public, jehož zakladatelem je novinář Michael Shellenberger, který je zároveň autorem článku.

ČTĚTE TAKÉ: Trump poslal tajně Putinovi covid testy, tvrdí novinář. Politici mají být nadále v kontaktu

Součástí databáze mají být i svědectví, amatérské záběry nebo data ze senzorů. Shellenberger s odkazem na tohoto informátora uveřejnil dopis, v němž o věci informoval představitele Kongresu.

Projekt Immaculate Constellation, v překladu Neposkvrněné souhvězdí, je prý pod tak přísným utajením, že samotné mluvení o něm „dostane lidi na velmi tenký led“, cituje dopis web Daily Mail.

Tiskové oddělení Pentagonu však tuto spekulaci odmítlo: „Ministerstvo obrany nemá žádnou informaci o podobném projektu.“ Podobné speciální skupiny přitom podle zákona musí být ohlášeny takzvanému „gangu osmi“ – ten představují předsedové a členové výboru pro zpravodajskou aktivitu při Kongresu a další důležití zákonodárci.

Podle autora zprávy pro Kongres je utajený projekt pro výzkum UFO pouze jednou z možností, jak americká armáda monitoruje tento fenomén. Úředníci, kteří mají být členy skupiny, prý zachytávají veškerá data o neidentifikovatelných létajících předmětech ještě předtím, než jsou dále šířena mezi vojenskou rozvědku.

„Tento projekt vznikl z úřadu ministerstva obrany,“ tvrdí zdroj. Úředník pod jménem Michael rovněž uvedl, že přibývá důkazů o tom, že americká administrativa „není transparentní ohledně problematiky UFO“, píše Public.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Slyšení o UFO: Máme nelidské biologické stopy, řekl exzpravodajec. Mluvil i o vraždách

Tagy:
armáda UFO Pentagon výzkum zpravodajská služba USA výbor Kongres Spojených států amerických Michael Shellenberger