Petr Pavel vyrazil na dovolenou. Hrad konkrétní místo tají, bývalý mluvčí to nechápe

Prezident Petr Pavel

Petr Pavel na tajné dovolené ve Španělsku

Prezident Petr Pavel je momentálně na dovolené ve Španělsku. Konkrétní místo jeho odpočinku ale Hrad prozradit nechce. Podle bývalého mluvčího Václava Havla Ladislava Špačka se místo prezidentské dovolené v minulosti nikdy netajilo.

Informaci CNN Prima NEWS, že Petr Pavel odjel na motorkářskou dovolenou do Španělska, potvrdil i web Lidovky.cz. Na cestě Pavla nedoprovází manželka Eva, ale jen ochranka, vracet se má 12. února.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ministryně obrany Jana Černochová navštívila Izrael. Jednala se svým protějškem Galantem

Když se Lidovky ptaly na podrobnosti cesty, Hrad nechtěl místo upřesňovat. Stejnou odpověď dostala i redakce CNN Prima NEWS: „Z bezpečnostních důvodů nebudeme k dovolené sdělovat žádné další podrobnosti,“ uvedl Odbor komunikace Hradu.

Ladislav Špaček, bývalý mluvčí Hradu z dob Václava Havla, pro Lidovky uvedl, že za jeho působení na Hradě se místo dovolené nikdy netajilo. „Samozřejmě, že se to muselo oznámit, zejména pokud prezident opouštěl zemi. Když jel třeba do Rakouska, Portugalska či na Lanzarote, vždy jsme zemi zveřejňovali. Nikdy jsme však neříkali adresu nebo název hotelu,“ popsal.

Na Hradě mezitím přebírá agendu nový kancléř Milan Vašina. Původně chtělo tiskové oddělení Hradu představit nového kancléře minulý týden, ve středu ale šéf tiskového oddělení Vít Kolář sdělil, že to bude až příští týden.

Tagy: