Harry chce žalovat Británii kvůli ochrance. Umí jen zneužívat, obul se do něj moderátor

Piers Morgan a princ Harry

Princ Harry a ochranka

Kontroverzní moderátor Piers Morgan se znovu ostře vyjádřil na konto prince Harryho a jeho ženy Meghan. V nedělním vysílání pořadu stanice BBC Good Morning Britain obvinil pár z toho, že zneužívá královskou rodinu. Divákům také otevřeně řekl, že by ocenil, kdyby dvojice přišla o královské tituly.

Podle televizního moderátora si Harry s Meghan vždy záměrně vyberou špatný čas na to, aby se předvedli na veřejnosti. „Královna přišla o manžela, řeší situaci ohledně sexuálních skandálů prince Andrewa a teď se navíc zas ohlásí vnuk. Ten, který celý rok královskou rodinu popichuje, a ze svého sídla v Kalifornii prohlašuje, že až se vrátí do Spojeného království, chce, aby ho chránila britská policie,“ shrnul Morgan situaci ve vysílání BBC.

Reagoval tak na oznámení prince Harryho, který chce podat žalobu na britskou vládu kvůli rozhodnutí zbavit ho policejní ochranky. Informoval o tom týdeník The Mail on Sunday. Vévoda ze Sussexu údajně poslal ministerstvu vnitra dopis, v němž uvádí, že bude usilovat o soudní přezkoumání jejich stanoviska. Podle Harryho nemá jeho soukromý ochranný tým přístup k informacím britských zpravodajských služeb, které potřebují k zajištění bezpečnosti jeho manželky a dětí.

Morgan je přesvědčený o tom, že by vláda princově žádosti o ochranu vyhovět neměla. „Proč by ho měla chránit britská policie? Nyní je běžným občanem a nevykonává žádné královské povinnosti. Harry vydělává se svou ženou stovky milionů dolarů na královských titulech, které stále ještě oba mají. Přitom ale ničí královskou rodinu a instituci monarchie,“ prohlásil pobouřeně.

Ochranka členů královské rodiny je financována z peněženek daňových poplatníků. To ale vévoda ze Sussexu nechce, a proto požádal zároveň o to, aby si mohl tyto služby zaplatit sám. Morgan přesto s jeho jednáním nesouhlasí. „Pokud chceš mít královský titul, plň královské povinnosti jako tvoje babička, která je jejich pilířem,“ dodal Morgan.

Tagy: