MAPA: Kam na jídlo za stovku v Plzni či Teplicích? Gymnázium nabízí oběd za 70 korun

Ceny obědových menu v srpnu mírně klesly. Kde se najíte do 100 korun?

Obědy do 100 Kč

V Česku stále existují místa, kde se dá najíst pod sto korun. Strávníci si zde navíc pochvalují nejen cenu, ale i kvalitu jídla. Jde zejména o seniory, kteří si drahé restaurace nemohou dovolit, a z jedné porce se navíc často najedí i dva lidé.

Cinkání nádobí, výdej jídla a pořádný shon. Ve školní jídelně plzeňského Gymnázia Františka Křižíka mají každý den plné ruce práce. Vydávají totiž kolem 500 obědů. Část z nich je pro seniory z nedalekého sídliště. Hlavní chod i s polévkou tady vyjde na pouhých 70 korun a strávníci mají vždy možnost vybrat si ze tří druhů jídel. „Důchodci si chodí pro jídlo do kastrůlku, většinou si dávají maso,“ popsal kuchař Viktor Landsinger.

K TÉMATU: Obědy za „lidovku“. Podívejte se, kde se v Česku dobře najíte do 100 korun

„S jídelnou jsme moc spokojení, vždy je z čeho si vybrat,“ řekla jedna z návštěvnic jídelny. „Pro seniory je to super nabídka,“ řekl další. „Za 70 korun se nikde jinde nenají a že drží cenu vzhledem k tomu, jak se všude zdražilo, tak to je pecka,“ uvedla ředitelka gymnázia Šárka Chvalová.

O dalších místech, kde je možné koupit oběd do stovky nejen na Plzeňsku, ale třeba také na Zlínsku, jsme již dříve informovali v tomto článku.

Kompletní mapu míst s cenově dostupnou nabídkou stravování najdete zde:

Kam na Teplicku?

Do restaurace u Václava na Teplicku chodí na levné jídlo stovky lidí. Denně se tu prodá přibližně 150 obědů. „My si vždy vybereme to dobré jídlo, které už léta hodnotíme jedničkou, takže pivovarskou baštu doporučuji všem,“ řekl jeden z návštěvníků restaurace. „Chodí sem hlavně kvůli cenám. Ta kvalita je pořád stejná,“ popsal majitel restaurace Václav Krása.

Nízké ceny se majiteli daří udržet i díky tomu, že nemusí platit nájem a má minimum zaměstnanců. „Chutná mi tady, chodím sem každý den,“ řekl návštěvník. „Ceny jsou výborné, chodíme sem rádi,“ dodal další.

Pokud máte své vlastní tipy na místa, kde se dá najíst do stokoruny, pošlete je na zpravy@iprima.cz.

Tagy: