Po chladných dnech nás čeká teplotní šok, meteorologové předpovídají i 26 stupňů Celsia

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se v týdnu bude postupně oteplovat. O víkendu teploty dosáhnou i 26 °C, uvedli meteorologové v předpovědi. Začátek dalšího týdne by mohl být ještě teplejší.

Ve středu by mělo být zataženo, zejména v jihovýchodní polovině území nebude chybět déšť. Od západu bude následně srážek ubývat, v Čechách částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 8 až 12 °C.

ČTĚTE TAKÉ: Kdykoliv mohou začít otékat a zemřít. Vzácnou chorobu spustí stres i počasí, nelze ji vyléčit

Čtvrtek by měl být oblačný až zatažený, na východě zpočátku deštivý. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 12 až 16 °C,“ avizují meteorologové na webu.

pátek by podle meteorologů mělo být polojasno až oblačno, přes den přechodně až zataženo, ČHMÚ předpovídá i déšť. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 13 až 17 °C.

Sobota bude taktéž polojasná, přes den až oblačná, ojediněle se objeví přeháňky nebo i bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 20 až 24 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

Neděle by měla být už skoro jasná až polojasná, během dne se při zvětšené oblačnosti objeví i přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 22 až 26 °C. V nadcházejících dnech se zřejmě dočkáme i až 27 °C.

Tagy: