Harryho nehoráznost škodí celé rodině. Král má ale v záloze „jaderný trest“, říká expert

Buckinghamský palác nadále drží dekorum a k tvrzením prince Harryho v jeho knize se nevyjadřuje. Podle královského experta Richarda Fitzwilliamse ale možná bude dříve či později donucen jednat. „Naprostá nehoráznost tvrzení a zhoubná povaha memoárů poškodí královskou rodinu,“ uvedl pro web Express.

Expert na královskou rodinu Richard Fitzwilliams podle webu Express uvedl, že král Karel III. doufá, že strategie mlčení bude dostatečná a udržitelná. Ovšem zároveň upozornil, že aby se král účinně vypořádal s „explodující“ situací, mohl by přistoupit k „jaderné variantě“.

A tou je jedna jediná možnost. „Odebrání vévodství. Bude-li tato možnost zvažována, je věcí parlamentu. Oživení obvinění Meghan ze šikany, které důrazně popřela, by bylo jadernou variantou,“ vysvětlil Fitzwilliams.

Palác čeká na správnou příležitost

V roce 2021 Buckinghamský palác prošetřoval tvrzení, že vévodkyně Meghan vyhnala a ponížila dva královské zaměstnance. Výsledky vyšetřování se ale na veřejnost nikdy nedostaly. „Nevěřím, že by to královská rodina pohřbila, aby ochránila image Meghan. Je pravděpodobnější, že budou mít pocit, že ještě nenastal vhodný okamžik pro zveřejnění výsledků,“ míní podle Expressu odborník na PR Edward Coram James.

Na vyjádření královské rodiny si nicméně budeme muset ještě počkat. Harryho kniha s názvem Spare má vyjít příští týden, 10. ledna. Omylem už je ale na knižním trhu ve Španělsku. Úryvky z ní se díky tomu pomalu dostávají na veřejnost. Už nyní je ale zřejmé, že dílo bude velmi šokující. Podle dalšího královského experta kniha „otřese“ základy monarchie, jak napsal web Sky News.

Tagy: