Unikly úryvky z Harryho nové knihy: William se mnou praštil o zem, měl jsem modřiny

Nejdřív natočil dokument, teď se chystá vydat knihu, která pravděpodobně opět způsobí v britské královské rodině velké pozdvižení. V úryvku z Harryho knihy Spare (Náhradník), který vydal The Guardian, princ zavzpomínal mimo jiné na moment, kdy ho měl jeho bratr, princ William, fyzicky napadnout. Vše začalo ostrou hádkou, po které následovala šarvátka, po níž měl Harry skončit s poraněním zad. Mladší z bratrů poté požádal po telefonu o pomoc svého terapeuta.

Nová Harryho kniha odhaluje další tajemství královské rodiny. Obsah pamětí je sice přísně tajný a žádný člen královské rodiny neměl možnost do knihy nahlédnout, nicméně The Guardian získal jednu kopii. Harry se v díle svěřuje se svým nepříjemným zážitkem z roku 2019, kdy ho měl princ William fyzicky napadnout.

Konfrontace se podle Harryho odehrála v roce 2019 v jeho londýnském domě. William tehdy údajně o Meghan řekl, že je drzá, neomalená a je to s ní těžké. Mladší bratr odvětil, že jen papouškuje, co o jeho americké manželce říkají média.

Harry bratra obvinil, že se chová jako dědic, který není schopný pochopit, proč se jeho mladší bratr nespokojil s tím, že je pouhým náhradníkem. Mezi bratry padly další urážky a William měl následně říct, že se jen snažil pomoci. „Pomoct mně? To myslíš vážně? Tak tomu říkáš, že mi pomáháš?“ reagoval údajně Harry. Jeho slova Williama rozčílila, Harry řekl, že dostal strach a odešel do kuchyně, kam ho William následoval.

Byl jsem otřesený, pak jsem mu řekl, ať vypadne

Harry prý dal svému staršímu bratrovi sklenici vody a řekl: „Willy, nemůžu s tebou mluvit, když se chováš takhle.“ Pak se všechno seběhlo velmi rychle. „Chytil mě za límec, roztrhl mi řetízek a srazil mě na podlahu. Přistál jsem na misce pro psa, která se pode mnou rozpadla a její kusy se do mě zařezávaly. Chvíli jsem tam ležel otřesený, pak jsem se postavil na nohy a řekl mu, ať vypadne,“ popsal britský princ.

William prý bratra vyzval, ať mu taky jednu vrazí, jako když se prali v dětství. Harry to údajně odmítl. William odešel, pak se ale vrátil a omluvil se. Při odchodu měl Harrymu říct, aby o incidentu neříkal svojí ženě: „Nemusíš o tom říkat Meg,“ poprosil ho. „Myslíš to, jak jsi mě napadl?“ zeptal se Harry. „Já jsem tě nenapadl, Harolde,“ odvětil William.

Meghan byla smutná

Své ženě to Harry neřekl hned, nejprve zavolal svému terapeutovi. Když si Meghan později všimla škrábanců a modřin na jeho zádech, svěřil se i jí. Nebyla prý překvapená ani naštvaná, jen velmi smutná, píše web The Sun.

Kniha nazvaná Spare (což se dá přeložit jako náhradník nebo ten, kdo je navíc) popisuje detaily života v královské rodině. Název knihy vychází z toho, že v aristokratických kruzích první syn dědí tituly, moc a bohatství, zatímco ten druhý je jen náhradníkem pro případ, že by se staršímu sourozenci něco stalo. O úryvku z knihy poznamenal britský list, že nejspíš opět vyvolá v britské královské rodině pořádný rozruch.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu, jak zní oficiální tituly Harryho a Meghan, se zřekli v březnu 2020 svých povinností v rámci královské rodiny. Uvedli tehdy, že chtějí začít nový život ve Spojených státech, daleko od mediální pozornosti, která podle nich ohrožovala jejich duševní zdraví. Nedávno byla uvedena dokumentární série nazvaná Harry & Meghan, v níž vévoda s vévodkyní popisují svůj život a kritizují britskou královskou rodinu.

Tagy:
kniha princ Harry Meghan Markle královská rodina USA podlaha Britská královská rodina William, princ z Walesu