Po nehodě kolotoče přijde Havířov o miliony. Vrací vstupné, někteří se ho ale nedočkají

Policie stále vyšetřuje nehodu kolotoče.

První dohru má havárie kolotoče v Havířově, při které se zranilo 17 návštěvníků této atrakce. Radnice lidem vrací peníze za vstupné na městské slavnosti. Ty primátor krátce po nehodě ukončil. A nejde o drobné, může se jednat o mnohamilionové částky, které bude třeba uvolnit z rozpočtu. Příčiny neštěstí policisté stále vyšetřují.

Nadšení a radostné výkřiky náhle přešly v hysterický křik, pláč a volání o pomoc. Kolotoč, na kterém se vezlo 24 lidí, se nečekaně propadl dolů a lidé začali nohama narážet do všeho, co bylo v okolí. „Já jsem tam visela z toho žebříku, tak mě nějaký pán zachránil a posadil na trávník,“ popisovala momenty nehody jedna ze zraněných. Dodala, že ji do nohou bouchla uvolněná kasa.

Havířovské městské slavnosti primátor vzápětí ukončil. Jenže lidé měli koupené poměrně drahé vstupenky. Vstupné zakoupené v první vlně pro čtyřčlennou rodinu vyšlo na tisícovku. Je tak zřejmé, že lidé chtějí peníze zpátky. Město jim vyšlo vstříc a lístky na slavnosti začalo proplácet v plné výši. Smůlu ale mají ti, kteří si je koupili na místě za hotové a už nemají ani doklad o koupi, ani pásky na ruku.

„Dvě vstupenky a vrátili mi 600 korun. Koupila jsem je v první vlně v předprodeji. Jsme rádi, že ty peníze vrátí,“ uvedla jedna z účastnic. Dodala, že vstupenky měla tři. „Já jsem měla to štěstí, že jsem kousek programu stihla. Byli jsme na jedné kapele, dali jsme si víno a pak jsme šli, protože se stalo to, co se stalo,“ řekla.

Policejní vyšetřování potrvá měsíce

Proč se kolotoč propadl dolů a při tom se stále točil, není jasné. Policie na místě provedla vyšetřovací pokus a atrakci několikrát po sobě spustila. Zdálo se, že funguje bez problémů. „Předpokládáme, že prověřování celé události bude trvat v řádu několika měsíců,“ vyjádřil se mluvčí policie.

Jestli bude policie za nehodu stíhat provozovatele kolotoče, zatím není jasné. Každopádně je to pro něj nepříjemná situace. Stejně jako pro město, které bude zřejmě lidem vracet miliony a havířovské slavnosti tak letos skončí v minusu.

Tagy: