Nikdy jsem necítila takovou bolest. Žena měla po očkování AstraZenecou děsivou vyrážku

Kadeřnice Leigh Kingová ze severního Skotska si prošla hotovým peklem. Po očkování vakcínou proti covidu od společnosti AstraZeneca jí po celém těle naskákala vyrážka, které se nemohla zbavit několik týdnů. „Nikdy jsem necítila takovou bolest. Moje kůže byla pořád horká a tak bolavá,“ popsala Kingová s tím, že bolest dosud úplně nezmizela.

Leigh Kingová podává o svých zdravotních problémech pravidelné zprávy na Facebooku. „Nebyla jsem připravená na to, čím jsem si měla projít. Nazvat to nejhorším obdobím mého života je slabé vyjádření,“ napsala 41letá kadeřnice.

Kingová prý za celý život neměla žádné neobvyklé zdravotní potíže. Očkovat se nechala kvůli svému 13letému synovi, který je autista a ona je jeho jedinou pečovatelkou. „Nikdy by mě nenapadlo, že by mohlo být očkování nebezpečné nebo by se mohlo něco stát, tedy kromě běžných vedlejších účinků, jako je bolest hlavy či horečky,“ uvedla Skotka.

Už večer po podání první dávky si však všimla vyrážky, která se jí začala tvořit na těle. „Přečetla jsem si ale leták, který mi dali a ve kterém stálo, že mám vyčkat 48 hodin. Pokud se můj stav nezlepší, mám vyhledat lékařskou pomoc,“ uvedla. Už následující den se vyrážka rozšířila po celém těle, Kingová proto jela do nemocnice ve Wishaw. „Nyní je neděle a já se nemůžu dotknout své kůže. Strašlivě mě pálí,“ psala na Facebooku dva dny po očkování.

Co nejvíce Kingovou překvapilo, bylo jednání lékařů v tamní nemocnici. „První, na co se mě doktor zeptal, bylo, zda jsem nevyměnila prací prášek. To si dělá legraci? Více znepokojující však bylo, že nevěděli, jak se s tím vypořádat. Po pěti hodinách mě proto poslali domů se steroidním krémem a antihistaminikem,“ popsala Kingová.

Nemocnici opouštěla v slzách

Následující den se však kvůli bolestem musela do nemocnice vrátit. „Doktorka se na mě podívala se slovy: Dobrá vyrážka, Leigh. Musela jsem se na ni kouknout a ujistit se, že se opravdu dívá na mou kůži a ne na moje krvavá tetování,“ řekla a doplnila, že nemocnici opět opustila v slzách. Sotva mohla chodit.

První dávku očkování proti covidu dostala Leigh Kingová 12. března, bolesti však přetrvaly i po dvou týdnech. Kůže se jí začala silně loupat, největší problémy má s prsty na rukou. Místy se jí udělaly krvavé jizvy. „Od té doby, co jsem vakcínu dostala, se nemohu starat o svého syna. Můj syn se ke mně navíc bojí přiblížit kvůli zarudnutí kůže a snaží se pochopit, o co jde,“ doplnila smutně.

Britský regulační úřad eviduje vyrážku jako „neobvyklý“ vedlejší účinek očkování vakcínou AstraZeneca, který postihuje jednoho ze 100 lidí. Informuje o tom deník Daily Mail. Dosud bylo zaznamenáno 3 795 takových případů. Není jasné, zda měla Leigh Kingová alergickou reakci na očkovací látku, či byla způsobena přehnanou reakcí imunitního systému.

Ve Velké Británii bylo doposud aplikováno více než 34 milionů dávek vakcín, většinu z nich dodávala společnost AstraZeneca.

Tagy: