Motorkář se vysmál policii: Na Jihočesku jel 300 km/h a chlubil se videem, trest nedostane

Nebezpečný manévr motorkáře

Policisté odložili případ motorkáře, který jel v jižních Čechách téměř 300 km/h

Policisté odložili případ motorkáře, který jel v létě po okresní silnici v jižních Čechách, navíc za plného provozu, rychlostí téměř 300 kilometrů za hodinu. Videem se dokonce pochlubil i na sociálních sítích. Policistům se nepodařilo prokázat, že motorku řídil právě on.

Videozáznam rychlé jízdy před časem šokoval snad všechny, kteří ho viděli. Motorkář jel po okresní silnici z Českého Krumlova na Lipno a s povolenou rychlostí si rozhodně hlavu nelámal. Video ze své zběsilé jízdy následně umístil na sociální síť. Po nějaké době ho ale stáhl. Jenže to už si ho všimla i policie, která po muži začala pátrat.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě děti se vážně zranily při nehodě na Chrudimsku. Řidiči podstoupili dechovou zkoušku

„Během své jízdy několikrát nebezpečně předjížděl. Dále mimo jiné několikrát překročil nejvyšší povolenou rychlost, kdy se mimo obec řítil rychlostí až 300 kilometrů v hodině a v obci jel rychlostí 120 kilometrů v hodině,“ uvedl v létě mluvčí policie v Českém Krumlově Miroslav Šupík.

„Rychlost, které dosahuje, je opravdu veliká i na okruhu, natož na normální komunikaci. Je to dost nebezpečné a vůbec nedomýšlí, co se může stát. Kdyby do něčeho narazil, tak motorka neváží dvě stě kilo, ale může představovat až tunu a zabít všechny lidi v autě,“ řekl bývalý český motocyklový závodník Lukáš Pešek.

Jak se CNN Prima NEWS podařilo zjistit, policisté muže, kterému stroj patří našli, a dokonce si ho předvolali na služebnu. Podle zákona ho následně poučili o tom, že má právo odmítnout podat vysvětlení. A právě to motorkář udělal.

„V současné době je situace taková, že jsme tuto věc odložili, neboť se nám nepodařilo zjistit konkrétní skutečnosti, které by nás opravňovaly k tomu vést řízení proti konkrétní osobě,“ vysvětlil Šupík.

„Policie sice má video, ale neví, kdo na motorce jel ani čí byla. Takže policie má jedinou šanci, a to řidiče fyzicky zastavit, identifikovat a začít hned řešit. V opačném případě nemá v ruce vůbec nic a člověk se jí může smát,“ sdělil dopravní expert Roman Budský.

Jelikož na videozáznamu není vidět registrační značka, ani motorkářův obličej, policisté neměli šanci prokázat, kdo na stroji seděl. Extrémně nebezpečná jízda tak nejspíš zůstane bez trestu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kamery zachytily explozi na hranici USA a Kanady. Úřady už tuší, co nehodu způsobilo

Tagy: