Po styku vyhodil dívku v Jihlavě z okna. Bál se, že nezemře, tak po ní skákal a škrtil ji kabelem

S takovou vraždou jako v roce 2013 se kriminalisté z Vysočiny ještě nesetkali. I ty nejzkušenější udivovala vrahova brutalita. Zvlášť ve spojení s jeho nízkým věkem. Dnes už přejmenovaný Michal Kisiov tehdy vyhodil teprve patnáctiletou Petru z okna, škrtil ji a dupal jí po hrudníku. Na odklizení těla si nakonec pozval dva kamarády. Spravedlnosti ani jeden z nich neunikl. Děsivý příběh vám redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Dvacetiletý Michal Kisiov a teprve patnáctiletá Petra se nikdy neměli potkat. 16. března roku 2013 se spolu ale začali bavit na diskotéce v Jihlavě. Petra tehdy měla přítele, jenže ten po několika hodinách zábavy odmítl pokračovat a odjel domů. Petra, která se náhle ocitla bez místa k přespání, začala přemýšlet, kde by v Jihlavě složila hlavu, a napadla ji ta nejhorší myšlenka. Zazvonit na zvonek bytu právě Michala Kisiova, se kterým se na diskotéce potkala. Mladík byl v Jihlavě známý tím, že si rád užíval zábavy. Alkohol, drogy, noční život. Na nic z toho nedokázal říct ne. Posledních několik měsíců trávil v bytě v centru Jihlavy, která mu naskýtala širokou škálu zábavy. Když uprostřed noci otevřel dveře mladé dívce, rozhodl se, že ji svede.

Sex, potom náhlý pád z okna

Co přesně se dělo v jihlavském bytě, ví už jen Kisiov. Podle jeho pozdější výpovědi začal Petru svlékat a ona se prý nebránila. Následovaly polibky a nakonec i sex, po kterém šla patnáctiletá Petra k oknu na cigaretu. Podle dvacetiletého mladíka začala dívka náhle mluvit o znásilnění i přesto, že podle něj byl pohlavní styk dobrovolný. Kisiov zřejmě dostal strach. Sám byl v podmínce a věděl, že podobné obvinění by ho mohlo dostat za mříže. Jako smyslů zbavený se rozběhl směrem k Petře a přehodil ji přes parapet.

ČTĚTE VÍCE: Zabil vlastní matku, před vraždou ji znásilnil. Herbrych si vybíral jako oběti seniorky

Dívka padala jedenáct metrů, než její tělo dopadlo na zem. Noční Jihlavou se začalo ozývat tiché sténání. Mladík zjistil, že dívka smrtelný pád z výšky několika pater přežila a rozběhl se před dům. Těžce zraněnou Petru dotáhl s vypětím všech sil zpátky do svého bytu a začal přemýšlet do udělá dál.

Zvlášť závažné zločiny

Seriál CNN Prima NEWS, ve kterém reportér Václav Janata čtenářům představuje největší kriminální kauzy posledních desetiletí v Česku.

Rozhodl se, že sám se zbavit těžce poraněné dívky nedokáže, a přivolal si kamaráda. Tomáš Zavřel dorazil během několika minut a nebyl sám. Do bytu přišel ještě se třetím chlapcem v podobném věku, Jakubem Doležalem. Když dvojice vešla do bytu, leželo zakrvácené nahé tělo Petry na zemi. Kisiov se Zavřelem začali nahlas uvažovat co s pomalu a podle lékařů bolestivě umírající dívkou provedou. Doležal se podle výpovědi zhroutil. U soudu později vypověděl, že se bránil pohledu na krev a před tichým sténáním dívky si zacpával uši. Naopak jeho dva kamarády pohled na Petru zřejmě nikterak neznepokojoval.

Podle výsledků policejního vyšetřování v onu osudovou dobu Petra musela jejich rozhovor vnímat. Zraněná po pádu z okna ale neměla možnost se jakkoliv bránit. Kisiov ji následně začal škrtit. Střídavě vlastníma rukama a elektrickým kabelem. Dívka v tu chvíli musela prožívat jen těžko představitelná muka. Kisiov se Zavřelem se ve škrcení střídali a Doležal přihlížel. Jeho role nebyla od začátku vyšetřování zcela jasná. Sám později tvrdil, že s vražděním neměl nic společného a nezasáhl, protože se svých kamarádů bál. Podle policejního spisu ale měl vraždící mladíky dokonce nahlas povzbuzovat. Ti, aby si byli jistí, že je dívka mrtvá po ní nakonec dupali těžkou motorkářskou botou. Až pak tělo zabalili do prostěradla a společnými silami odnesli do kontejneru na odpadky. Oběť detektivové objevili až po několika dnech od nahlášení jejího zmizení na městské skládce. Patologové později prohlásili, že k provedení pitvy měli k dispozici pouze pětinu jejího těla. Zbylé ostatky už policisté neobjevili.

Trojici mladíků detektivové rychle dopadli a děsivé detaily vraždy se brzy dostaly i na veřejnost. Dvojice, která se měla přímo podílet na brutálním útoku odmítla v soudní síni vypovídat, Doležal byl ale mnohem sdílnější. Byl to nakonec právě on, kdo prozradil, co přesně se v jihlavském bytu odehrálo. I proto dostal z trojice ten nejmírnější trest. Ve vězení měl strávit čtyři roky. Jeho dva kamarády čekal mnohem delší pobyt za mřížemi. Kisiov jako hlavní aktér případu dostal pětadvacet let odnětí svobody a jeho kumpán Zavřel o rok nižší trest.

Tagy:
vražda okno zábava Vysočina Kraj Vysočina Jihlava škrcení Zvlášť závažné zločiny Michal Kisiov Tomáš Zavřel Jakub Doležal