Teploty v Česku vystoupají k 21 stupňům, pak přijde prudký pokles. V noci padne i bod mrazu

Slunce se ve čtvrtek a v pátek moc neukáže. Meteorologové očekávají spíš oblačno až zataženo. Teploty budou navíc v následujících dnech postupně klesat. Na začátku příštího týdne se mohou dostat i pod bod mrazu. Extrémní počasí i nadále trápí západ USA.

Oblačno až zataženo, hlásí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) pro čtvrtek. Ojediněle by se mohl vyskytnout déšť či přeháňky. Denní teploty by se mohly vyšplhat až ke dvaceti stupňům Celsia. Na jižní Moravě ČHMÚ očekává nejvyšší teplotu na našem území, a to až 21 stupňů.

Podobné počasí očekávají meteorologové i v pátek. Slunce zůstane po většinu dne tedy za mraky a očekává se víc dešťových srážek než ve čtvrtek. Teploty budou mírně nižší, což odpovídá dlouhodobějšímu trendu.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Vašek mě musel hodně dobývat, přiznala Havlová. Prozradila i prezidentova poslední slova

ČHMÚ totiž v následujících dnech předpovídá značný pokles teplot. V noci by dokonce rtuť teploměrů mohla klesnout i pod bod mrazu. Na začátku příštího týdne meteorologové očekávají noční teploty až čtyři stupně pod nulou.

Nepříznivé počasí i nadále sužuje západní pobřeží USA. V San Franciscu a okolí si ve středu silný vítr vyžádal pět obětí. Celkem již v Kalifornii v důsledku extrémního počasí zemřelo 20 lidí. Intenzivní déšť a záplavy vyhnaly z domovů 14 tisíc lidí.

Tagy: