Americký „Ježíš“ brázdí ukrajinské dálnice. S křížem na rameni se blíží k válečné frontě

Štáb CNN Prima NEWS se setkal na ukrajinské dálnici s Američanem převlečeným jako Ježíš. Prý mu to řekl ve vizi Bůh.

Ježíš na Ukrajině

Členové štábu CNN Prima NEWS již na Ukrajině viděli leccos. Ovšem Ježíš pochodující s křížem na rameni na dálnici těsně před Charkovem byl výjevem zcela nevídaným a překvapivým. Mladík jménem Jimmi původem z Ameriky pro redakci CNN Prima NEWS uvedl, že mu Bůh řekl, aby s křížem prošel válčící zemí.

Štáb CNN Prima NEWS nebyl jediný, koho muž nápadně se podobající Ježíši na ukrajinské dálnici zaujal. Pozornost projíždějících lidí tomuto Kristovi zjevně nevadila. U komunikace se tak stal na okamžik malou superstar.

K TÉMATU: Reportér CNN Prima NEWS na Ukrajině pod palbou. V živém vstupu zazněla mohutná exploze

„Pro cestu jsem se rozhodl kvůli lásce a naději. O tom to celé je,“ prozradil štábu CNN Prima NEWS. Jimmi se dostal na východ Evropy z USA. „Bylo mi opravdu líto, co se tu děje. Miluji všechny lidi, a to na obou stranách,“ řekl.

„Měl jsem vizi, že mám projít Ukrajinu jako Ježíš. Nejdřív jsem si řekl, že je to blbost, ale nakonec jsem tady. Odpověděl jsem na Boží výzvu,“ popsal poutník.

Američan vyrazil z Varšavy a vlastně neví, kam chce dojít. Nedaleko za Charkovem jsou už ale ruské linie. „Nemyslím si, že překročím frontovou čáru,“ přiznává. I když cítí strach, přesto by rád zjistil, zda by ho ruští vojáci akceptovali.

Zatím je Jimmiho hlavním nepřítelem váha kříže. Jít deset kilometrů s tímto břemenem na ramenou není zcela snadné. Kde Ježíš na Ukrajině svoji cestu skončí, ví skutečně asi jen Bůh.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ukrajina už má vymodlené letouny F-16. Experti upozornili na problémy, které stíhačky mají

Tagy: