Reportér CNN Prima NEWS na Ukrajině pod palbou: V živém vstupu zazněla mohutná exploze

Vedoucí zahraniční redakce CNN Prima NEWS Matyáš Zrno na Ukrajině

Nedaleko reportéra CNN Prima NEWS dopadla v živém vysílání střela

Reportér CNN Prima NEWS Matyáš Zrno má za sebou další z řady nepříjemných zážitků, které ho potkaly za dobu, kdy přináší svědectví z válečné zóny na Ukrajině. Přímo v živém vstupu bylo slyšet, jak nedaleko štábu explodoval jeden z vypálených granátů. Reportér i kameraman jsou v pořádku.

Zrno zrovna ve vysílání popisoval aktuální vývoj na frontě. „Zdá se, že Rusové jsou nyní na vrcholu své letní ofenzivy, i když ji nijak oficiálně neohlásili, tak je to patrné z denního rozboru ruských ztrát. Ty jsou na absolutním vrcholu za celou dobu války,“ popsal šéf zahraniční redakce CNN Prima NEWS. Podle něj na bojišti denně padne nebo je zraněno okolo dvou a půl tisíce ruských vojáků.

ČTĚTE TAKÉ: Ukrajina už má vymodlené letouny F-16. Experti upozornili na problémy, které stíhačky mají

Agresoři tak zřejmě reagují na aktuální nedostatek vojáků na ukrajinské straně. Ve chvíli, kdy chtěl Zrno tento problém detailněji rozebrat, prudce se sklonil k zemi, takže téměř zmizel ze záběru kamery. Následně se ozval hlasitý výbuch. Reportér poté dokončil svůj vstup a až poté popsal, co se stalo.

Střela podle něj dopadla zhruba kilometr od štábu, který se nacházel ve městě Kosťantynivka, které leží asi deset kilometrů od fronty.

„Místní lidé už výbuchy berou s naprostým klidem. Dokonce i místní psi, kteří se dopadů raket a odpalování střel obvykle bojí, na to nereagují. Kousek od nás leží vlčák, kterého výbuch vůbec nevzrušil,“ popsal reportér CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Každodenní projevy války: Časté výpadky proudu trápí Ukrajince, využívají generátory a baterie

Tagy:
válka Ukrajina výbuch CNN Prima NEWS ozbrojený konflikt Matyáš Zrno ruská invaze na Ukrajinu Kosťantynivka štáb CNN Prima NEWS konflikt, válka a mír