Čekali miminko, nedávno dostavěli dům. Po zastřeleném Honzovi zůstala těhotná partnerka

Obcí Lovčice na Hodonínsku otřásla vražda 29letého mladíka. V neděli večer ho přímo před jeho domem zastřelil 56letý muž. Po usmrceném zůstala těhotná partnerka. Starosta obce se teď rozhodl mladé ženě pomoci a plánuje vyhlásit veřejnou sbírku.

Obec s 850 obyvateli, kde se zná každý s každým, tragédie velmi zasáhla. „Všichni jsou zaskočení. Panuje tu velký smutek,“ řekl starosta Lovčic Václav Tvrdý (ČSSD) v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Zastřeleného Jana i jeho přítelkyni znal totiž Tvrdý osobně. „Všichni se tu známe. Jan pracoval jako strojník hasičského auta a k tomu byl předsedou fotbalového spolku,“ řekl. „Byl to mladý pár a měli čerstvě postavený dům. Ona v něm teď zůstane sama,“ doplnil smutně starosta.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická dohra vraždy v hotelu Hlubina. Žena se po probodnutí partnera ve vazbě oběsila

Obec se teď rozhodla těhotné ženě v těžkých chvílích pomoci, a proto pro ni chce vyhlásit veřejnou sbírku. „V úterý jsme podepisovali smlouvy. Transparentní účet se na našich stránkách objeví nejspíše ve čtvrtek večer nebo v pátek dopoledne,“ řekl Tvrdý.

K tragickému incidentu došlo v neděli kolem osmnácté hodiny. 56letý muž si podle policie vzal nelegálně drženou zbraň a zamířil k rodinnému domku v nové zástavbě. Když se jeho majitel objevil ve dveřích, měl bez předchozího varování zmáčknout spoušť na brokovnici.

Na místo letěl vrtulník

Na místo okamžitě vyrazilo několik posádek záchranářů včetně vrtulníku. „Resuscitovali jsme mladého muže, který utrpěl střelná poranění. Přes veškerou snahu zdravotníků se nepodařilo obnovit jeho životní funkce,“ řekla po události mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Agresor se po hrůzném činu zřejmě vrátil domů a tam měl zbraň obrátit proti sobě. Proč střílel a co tomu předcházelo, není jasné. Motiv pravděpodobného vraha, který patřil k místním rodákům a živil se jako elektrikář, je tedy záhadou. „Každému pomohl, každý se na něj obracel, je to tragédie,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

I zastřelený muž měl být v obci oblíbený. „Byl fotbalista, hasič, zapojoval se do veškerých různých kulturních akcí v obci. Vůbec nechápeme, proč se to stalo, vnímám to jako velkou katastrofu,“ doplnil Tvrdý. Okolnostmi nedělní střelby se i dál zabývají kriminalisté.

Tagy: