Na Česko se ženou tropy i hrozby bouřek. Podívejte se, kde bude nejtepleji

Česko čeká abnormálně teplé léto (ilustrační foto)

Počasí (24.6.2024 6:45)

Letní teploty a mnoho slunečního svitu můžeme očekávat v pondělí i úterý, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Ve středu přijde zvrat v podobě bouřek a přeháněk, teploty mohou v maximech přesáhnout tropických 30 stupňů Celsia. Nejtepleji však bude v pátek, kdy teploměry mohou naměřit až 32 stupňů Celsia.

Jasno až polojasno nás čeká během pondělí. Odpoledne však může být přechodně až oblačno, vyplývá z předpovědi ČHMÚ. „Teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 stupni Celsia. Nejtepleji bude ve středních Čechách a na jihu Moravy,“ objasnil ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola.

ČTĚTE TAKÉ: Jak chránit děti před nástrahami léta? Experti jmenovali rizika, netýkají se jen slunce

V noci z pondělí na úterý bude jasno až skoro jasno, nejnižší teploty budou od 15 do 11 stupňů Celsia.

Jasné až polojasné nebe můžeme očekávat v úterý. Přechodně může být i oblačno. Teploměry během dne naměří kolem 25 °C s maximy až k 29 °C.

Ve středu bude zpočátku dne polojasno, od jihu však bude přibývat oblačnosti. V odpoledních a večerních hodinách mohou místy překvapit přeháňky i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 26 a 30 stupni Celsia.

V dalších dnech mohou také vyšplhat k tropickým 30 °C. Během čtvrtka bude převážně oblačno, na většině území můžeme počítat s přeháňkami. Místy se mohou objevit i bouřky. Nejvyšší denní teploty budou v rozmezí 25 a 29 °C. Nejtepleji by pak mělo být v pátek, kdy mohou maxima dosáhnout od 28 až do 32 °C. Ojediněle se vyskytnou přeháňky doprovázené bouřkami.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Českem se prohnaly o víkendu bouřky. 30 tisíc domácností bylo bez proudu, v jedné ulici počasí poničilo šest střech

Tagy: