„Kalda“ je vtipný a krásně mluví, překvapil Babiš chválou rivala. Kalousek ji neocenil

Miroslav Kalousek a Andrej Babiš

Babiš pochválil Kalouska

Miroslav Kalousek (TOP 09) je vtipný a krásně mluví. O exministrovi financí to ve Sněmovně řekl šéf ANO Andrej Babiš. Podle něj jeho někdejší rival brzy založí novou stranu, jelikož prý bez politiky nemůže žít. Kalousek pravdivost podobných spekulací, které se objevují ve veřejném prostoru, nepotvrdil. Babišovu pochvalu okomentoval pro CNN Prima NEWS následovně: „Je mi to jedno a nevšímám si toho.“

„Odhaduju, že Kalda založí novou stranu v listopadu tohoto roku, možná v lednu nebo v únoru. On bez politiky nemůže žít, chybí mu to,“ řekl Babiš během středečního vystoupení ve Sněmovně. Expremiér také zmínil spekulace, které se objevily v některých médiích: „Jak že se ta strana má jmenovat? SRO – Strana rozpočtové odpovědnosti.“

Babiš zároveň svému bývalému politickému rivalovi složil překvapivý kompliment. „On (Kalousek) je aspoň vtipný a krásně mluví,“ prohlásil šéf ANO, který se před pár měsíci musel Kalouskovi na základě soudního rozhodnutí omluvit za lživé tvrzení, že měl exministr financí „zabít lidi cez padáky“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pane Bartoši, jste stejný jako Babiš. Kalousek se dostal se šéfem Pirátů do slovní přestřelky

Redakce CNN Prima NEWS požádala Kalouska o reakci na Babišovu pochvalu. „Je mi to jedno a nevšímám si toho,“ odpověděl stručně.

Spekulace o tom, že Kalousek chystá vznik nové strany, výrazně přiživuje skutečnost, že spoluzakladatel TOP 09 často kritizuje současnou vládu, jejíž rozpočtovou politiku označuje za neodpovědnou. Výkonný výbor TOP 09 také loni v prosinci neschválil Kalouskovu kandidaturu do Evropského parlamentu. Výrazný člen strany přitom obdržel 12 nominací od 14 regionálních organizací.

Kalousek již v listopadu minulého roku v rozhovoru pro CNN Prima NEWS přiznal, že se mu po politice stýská. „Svůj politický návrat jsem nikdy nevyloučil. Současně to ale neznamená, že bych se na něj klepal jako pes na jitrnici. Prostě to jenom nechci vyloučit. Je možné, že se někdy budu o návrat do politiky ucházet. Také je možné, že nikoliv,“ sdělil.

VIDEO: Jako Zacharovová? Pekarové se neomluvím, použila jsem její slovník, tvrdí Schillerová

Tagy: