Týnský krokodýl už zmizel. Podivné značení nechala Praha 1 po kritice odstranit

Radnice Prahy 1 nechala odstranit klikaté čáry z Týnské uličky. Dopravní značení cílilo na řidiče, aby ulicí projížděli co nejpomaleji. Veřejnost se ale nicméně proti čarám začala bouřit a radnice jejímu tlaku ustoupila a linie podél obou chodníků zmizely.

„Krokodýl“, jak se klikatým čárám přezdívalo, už z historické uličky v centru metropole zmizel. Na Twitteru o tom informoval náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Radnice Prahy 1 tak ustoupila tlaku veřejnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Velká změna v řízení dopravy. Na semaforu by mohla přibýt čtvrtá barva. Co by znamenala?

Pruhy se v Týnské uličce objevily minulý týden. Klikaté čáry se táhly po obou stranách ulice a měly působit na řidiče, aby místem projížděli pomalu a opatrně. Chodníky jsou zde totiž velmi úzké, v některých místech jen 40centimetrové, jak uvedla mluvčí pražské Technické správy komunikací Barbora Lišková.

U veřejnosti se opatření nicméně nesetkalo s pozitivním přijetím. Jak informoval web Echo24, lidé na sociálních sítích pruhy hojně kritizovali. Podle některých se takové značení hodí spíše na sjezd z dálnice, a ne do historického centra Prahy.

Tagy:
doprava Twitter ulice Zdeněk Hřib Praha 1 Česká pirátská strana Praha dopravní značení krokodýl Echo24 čáry centrum města Technická správa komunikací hl. m. Prahy Týnská ulice