Část železničních tratí je kvůli povodním stále mimo provoz, jednu zprovozní až koncem června

Podmáčená trať (ilustrační foto)

Následky dešťů v Česku

Kvůli podmáčené trati u stanice Žalhostice nejezdí od nedělního večera vlaky mezi Lovosicemi a Litoměřicemi v Ústeckém kraji, cestující tam vozí autobusy. Omezení potrvá do konce června.

Omezení podle informace na webu Správy železnic potrvá do konce června. Na trati jezdí náhradní autobusová doprava. Autobusy zastavují před zastávkami v Litoměřicích u horního nádraží, u Cihelny v Litoměřicích, v Žalhosticích, v Lovosicích závod a v Lovosicích.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda v přímém přenosu. Muž u Mohelnice porušoval předpisy a narazil, lidé mu přejí kriminál

Silné deště zastavily v neděli odpoledne provoz na železnici také mezi Plzní a Starým Plzencem na trati do Strakonic. Trať byla zaplavená, sesunula se půda a na koleje spadl strom. Místo dálkových vlaků jezdí mezi plzeňským hlavním nádražím a stanicí Nezvěstice autobusy, omezení má trvat do pondělního pozdního večera.

ČTĚTE TAKÉ: Praha zavírá náplavky a protipovodňová vrata na Čertovce. Město se chystá na velkou vodu

Voda v neděli večer zaplavila i kolejiště v Poběžovicích na Domažlicku, zasahovali tam drážní hasiči. Provoz by se tam měl obnovit v pondělí kolem poledne, aktualizovaly odhad České dráhy na webu.

Část země o víkendu zasáhly vydatné deště a silné bouřky, hasiči kvůli tomu vyjížděli k téměř osmi stovkám událostí. Zejména na jihozápadě Čech se zvedly hladiny řek, na třetím povodňovém stupni i v pondělí zůstává Radbuza ve Staňkově na Domažlicku. V Liberci v neděli blesk zranil skupinu 18 dospělých a dětí ve věku od dvou do 16 let, některé zraněné bylo třeba resuscitovat.

Bouřky mohou podle meteorologů zasáhnout Česko i v pondělí odpoledne, přívalové srážky mohou znovu prudce zvednout hladiny některých řek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neštěstí v Liberci. Blesk zasáhl 18 lidí včetně dětí. Zraněné oživovali záchranáři

Tagy:
počasí hasiči vlaky koleje bouřky Lovosice výluka doprava Litoměřice České dráhy podmáčená půda