Podřezávání beranů a pití vodky: Svérázný léčitel Radek inkasoval za své rituály desítky tisíc

Temné rituály (ilustrační snímek)

Léčitele Radka vyšetřují kriminalisté

Podřezávání beranů a pití vodky jako způsob vyléčení zdravotních obtíží. Svérázný léčitel a duchovní guru, který vystupoval pod jménem Radek, si k bizarním rituálům do svého sídla v jižních Čechách zval i pomocného šamana z Ruska. Za své služby si nechával platit desetitisíce korun, potvrdili pro CNN Prima NEWS bývalí účastníci léčitelových seancí. Pochybným podnikáním jihočeského mága se zabývají kriminalisté.

Léčitel Radek sliboval rychlé zlepšení zdraví a vyléčení dědičných nemocí. Podle svých slov dokonce dokázal probudit i bájné Blanické rytíře. Za své služby si od klientů účtoval až 50 tisíc korun.

ČTĚTE DÁLE: Pozor na prudce jedovatou rostlinu, roste i v Česku. Expert poskytl několik rad

Základem jeho „spirituálních sezení“ bylo rituální popíjení vodky a užívání tabáku. „Podmínkou léčby bylo přinést alkohol a cigarety,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden z účastníků. Vodka byla určená pro ruského šamana, který se skrze popíjení alkoholu měl spojit s duchy. „Tím alkoholem ty duchy jako krmil. Měla to být výměna energie, aby duchové vykonali nějakou službu,“ popsal poškozený klient.

Další součástí „léčebné procedury“ bylo podřezání živého berana. Podle svědků měli organizátoři s obstaráváním vhodných beranů poměrně potíže. „Sháněli je po celých Čechách. Kupovali je po jednom, po dvou, aby to nebylo nápadné. Existuje nějaký registr a ta zvířata se nesmí zabíjet takhle svévolně,“ uvedl svědek.

Jak podotkl jeden z klientů, svérázné léčebné metody nepřinesly očekávané výsledky. „Nepocítil jsem vůbec nic, kromě toho, že jsem přišel o pár tisícovek,“ konstatoval zklamaně.

Pochybnými aktivitami léčitele Radka se zabývají jihočeští kriminalisté. „Skutečně mohu potvrdit, že vcelku mimořádný případ rozplétají kriminalisté z Českého Krumlova. Je na počátku prověřování, takže zatím nemůžeme poskytnout bližší informace,“ upřesnil policejní mluvčí Jiří Matzner.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Velká úleva pro Baldwina: Soud zamítl obžalobu ohledně smrti filmařky, herec neskrýval dojetí

Tagy: