Podzim s Českou kvalitou aneb Jak ještě pozdvihnout úroveň českého trhu

Začíná Podzim s Českou kvalitou. Tedy období, kdy zřejmě o pojmech, jakými jsou udržitelný rozvoj nebo podpora a propagace českých výrobků, uslyšíte více než jindy. Rada kvality ČR má na programu řadu akcí, při nichž se bude diskutovat o novinkách a způsobech, jakými úroveň českého trhu posunout ještě dál, a mnohé z podniků, které už se o vše zmíněné zasazují, si odnesou Národní ceny kvality ČR. Ty se udělují už déle než dvacet let.

Dostupné a přitom kvalitní produkty pro české zákazníky, kteří se při nakupování orientují především na tuzemský trh. To je cílem Rady kvality ČR, která své letošní snažení korunuje kampaní, již nazvala Podzim s kvalitou.

Bohatý program od září do prosince

Ten začíná 14. září Národní konferencí kvality a udržitelnosti. „Rada kvality České republiky je hrdá na to, že může představit zářivý seznam podzimních akcí, které budou sloužit k podpoře a propagaci kvality a udržitelného rozvoje,“ stojí v oficiální tiskové zprávě, v níž se dále uvádí: „Akce slouží jako významné fórum pro odborníky, nadšence a všechny zainteresované, kteří sdílí zájem o kvalitu a udržitelnost,“ uvádějí dále pořadatelé s tím, že přenos z konference, která se koná na půdě Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, lze sledovat na jeho youtubovém kanále.

ČTĚTE TAKÉ: Den s Českou kvalitou aneb výrobci a dodavatelé, na které je spolehnutí

Co lze získat přihlášením do Národních cen kvality ČR?

  • Prestižní mezinárodní certifikát EFQM a národní ocenění
  • Zpětnou vazbu v podobě komplexní zprávy zpracované hodnotiteli certifikovanými EFQM,
  • Objektivní pohled na prokázanou úroveň systematického přístupu k řešení problematiky kvality a témat společenské odpovědnosti a udržitelného rozvoje
  • Nové kontakty pro Vaši další profesní spolupráci
  • Využití bezplatné marketingové propagace na Národním portálu Rady kvality ČR
  • Možnost zapojení se do aktivit odborných sekcí Rady kvality ČR
  • Možnost účasti na slavnostním vyhlášení ocenění vysílaného formou online přenosu

Další poznámku do kalendáře si pak všichni zainteresovaní udělají na 30. 10., kdy se koná Den s Českou kvalitou. „V rámci této události budou slavnostně předána osvědčení novým držitelům značek Národního programu Česká kvalita. Jedná se o jedinečný okamžik, kdy můžeme ocenit ty, kdo se zasazují o růst a rozvoj české kvality,“ uvádějí organizátoři v tiskové zprávě.

23. 11. se pak koná Slavnostní předání Národních cen ČR za letošní rok. Akce je vrcholem celého Podzimu s kvalitou. Letos se uskuteční v reprezentačních prostorách Senátu Parlamentu ČR.

„Tato ocenění jsou určena těm nejvýznamnějším organizacím, které excelují v oblasti kvality, inovací a udržitelnosti. Ocenění se každoročně udělují ve více než 80 zemích světa podle stejných pravidel a jsou nástrojem k dosahování vynikajících výsledků. Managementu poskytuje hodnocení v Národních cenách kvality neocenitelnou zpětnou vazbu a umožňuje nastoupit cestu trvalého zlepšování,“ uvádějí pořadatelé s tím, že kdo by měl zájem, může více informací nalézt na webu Národního portálu v sekci věnované právě Národním cenám.

K TÉMATU: Fantazie dětí plní 16 let: Společnost TR Antoš je čerstvým držitelem osvědčení ke značce České kvality

Další odborné akce:

  • 14. 9. 2023 - Diskuzní fórum - revizní a odborný technik jeřábů a zdvihadel
  • 26. 9. 2023 - Roadshow AHR ČR Brno
  • 12. 10. 2023 - Česko-slovenská konference pro rodinné podniky
  • 17. – 18. 10. 2023 - Jubilejní XXX. celostátní konference revizních a odborných techniků zdvihacích zařízení
  • 30.11.-1.12.2023 - Konference AHR ČR
  • 15. 12. 2023 - Kulatý stůl pro lektory a poradce pro oblast vzdělávání v oboru „Integrované systémy managementu“I vaše organizace se může zapojit

Kdo chce do tématu proniknout ještě hlouběji, má šanci rozšířit si své obzory zapojením do transformace s Platformou zainteresovaných stran CSR (Corporate Social Responsibility). „Platforma spojuje široké spektrum subjektů, od soukromého a veřejného sektoru až po zájmové organizace. Diskutujte, sdílejte osvědčené postupy s dalšími více než 70 členy platformy. Členové platformy zainteresovaných stran CSR se aktivně podílí na odborném programu akcí v rámci Podzimu s kvalitou. Členství v platformě je zcela zdarma a bez poplatků. Přidejte se k nám a dejte svému hlasu a zkušenostem v oblasti CSR smysluplný prostor,“ vysvětlují dále organizátoři s tím, že stačí zaslat přihlášku. Tu zájemci mají adresovat na adresu sekretariatu RKCR@mpo.cz

Akce Podzim s kvalitou potrvá déle než tři měsíce, během kterých se budou všechny zúčastněné strany snažit posunout úroveň českých výrobků a všeho, co s nimi souvisí, například udržitelného vývoje, podpory a propagace, zase o několik příček výše. Všechny aktuality a potřebné informace k partnerským akcím budou v průběhu akce k dispozici na oficiálním webu Rady kvality ČR.

A ač se událost zdá být pouze pro vyhrazenou skupinu lidí, ve skutečnosti se do ní může zapojit každý. Stačí zůstat ve spojení s Oficiálním portálem Rady kvality ČR a na sociálních sítích sdílet s ním své zážitky a dojmy s pomocí hashtagu #podzimskvalitou2023.

Tagy:
produkty kvalita konference Česko Komerční sdělení udržitelnost Česká kvalita výrobky Národní rada Českou kvalitu nenahradíš Senát Parlamentu ČR Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Podzim s kvalitou