Královna nepopřála Meghan k narozeninám. Pozoruhodné, podivil se expert a nastínil důvod

I když vztahy mezi vévodkyní ze Sussexu a královnou Alžbětou II. nejsou dobré delší dobu, někdejší americká herečka Meghan Markleová se od královské rodiny i přes napětí dočkala v minulých letech přání k narozeninám. Ve čtvrtek oslavila už 41., tentokrát však k ní žádná gratulace nedorazila.

Od doby, co se v roce 2018 provdala za prince Harryho, twitterový účet královské rodiny oficiálně přál Markleové všechno nejlepší k narozeninám, a to včetně loňského roku, kdy oslavila čtyřicátiny. Letos však žádnou poznámku k narozeninám vévodkyně ze Sussexu královnin PR tým na sociálních sítích nevytvořil. Jediný příspěvek, který ve čtvrtek zveřejnil, se týkal návštěvy princezny Anne ve skotském Edinburghu.

Expert na královskou rodinu deníku Daily Express Richard Palmer popsal nečinnost na královském účtu v kontextu Meghaniných narozenin jako „pozoruhodnou“. Zároveň ale vysvětlil, že to může být způsobeno novými zvyklostmi. „Královnin účet zapomněl zmínit velký den Meghan poté, co bylo rozhodnuto, že se narozeniny nepracujících členů rodiny budou oslavovat jen v případě, že půjde o jubileum,“ uvedl Palmer.

To princ William spolu s chotí Kate oslavný den Markleové neignorovali. „Přejeme vévodkyni ze Sussexu všechno nejlepší k narozeninám!“ napsali. Jejich narozeninový vzkaz Meghan přišel v době pokračujících neshod mezi Williamem a jeho mladším bratrem princem Harrym. Může za ně roztržka, která začala v březnu 2019.

William tehdy údajně vyhodil Harryho a Meghan z Kensingtonského paláce kvůli domnělé šikaně zaměstnanců. Tohle tvrzení se objevilo v knize Roberta Laceyho Battle of Brothers. A olej do ohně přilili Harry s manželkou, když přišli do show Oprah Winfreyové a způsobili poprask. Nejenom, že obvinili královskou rodinu z rasismu, protože prý řešila barvu pleti tehdy ještě nenarozeného Meghanina syna, ale také tvrdili, že jim byla odepřena pomoc, když měla Meghan v šestém měsíci těhotenství deprese a zvažovala sebevraždu.

Tagy: