Pohřeb zavražděného 14letého Filipa z Hradce: „Chci jít za synem,“ křičela zoufalá matka

V pondělí proběhlo poslední rozloučení se čtrnáctiletých Filipem, kterého minulý týden na nádraží v Hradci Králové ubodal dvaatřicetiletý muž. Na církevní obřad, který se za doprovodu romské živé hudby odehrál v kostele sv. Anny v místní části Kukleny, dorazilo kolem 200 lidí. Filipova matka v jeho průběhu zkolabovala, informoval deník Blesk.cz.

Minulý týden otřásla Hradcem Králové brutální vražda teprve čtrnáctiletého chlapce. Útočník dítě podle detektivů napadl po předchozí hádce kuchyňským nožem v kolejišti hradeckého nádraží. Filip na místě následkům zranění podlehl.

ČTĚTE TAKÉ: Příbuzní ubodaného chlapce v Hradci promluvili. Útočník má psychickou poruchu a bere drogy

Po pachateli pátraly desítky policistů, podařilo se jim ho vypátrat hodinu po činu v místě jeho bydliště. Podle místních je muž uživatelem tvrdých drog a v minulosti byl již trestaný. Trpět má zřejmé i schizofrenií. V současné chvíli se útočník nachází ve vazbě, pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

Zavražděný chlapec patřil stejně jako obviněný muž k místní romské komunitě. Ta se i zapojila do pomoci pozůstalým s pohřbem. Církevního obřadu se zúčastnilo zhruba 200 smutečních hostů, napsal deník Blesk.cz.

Před začátkem obřadu přistupovali zúčastnění k odkryté bílé rakvi, aby Filipa naposled pozdravili a pohladili. Hluboce zdrcená byla podle deníku chlapcova matka, která nad ostatky měla plakat a křičet, že chce jít za synem.

Po obřadu, když pohřební vůz mířil s rakví na hřbitov, zdrcená žena dokonce zkolabovala. „Zavolejte sanitku, nedokáže chodit,“ křičel podle deníku hlouček okolo ní. Když záchranka dorazila, ošetřila nejen ženu, ale i mladého muže, který měl problémy s dýcháním.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dril se strážcům zákona vyplatil. Policisté v Náchodě zachránili ženu se zástavou dechu

Tagy:
policie Romové rodina nádraží nůž kolaps krimi rakev vražda pohřeb násilí Hradec Králové hlavní nádraží Kukleny církevní obřad