Zvrat v případu zmizení tříleté Madeleine. Německá prokuratura ukázala na podezřelého

Madeleine McCannová na fotografii ze 16. září 2007.

Zvrat v případu zmizení tříleté Madeleine

Státní zastupitelství v německém Braunschweigu obžalovalo 45letého Němce z několika sexuálních deliktů, které podle nich spáchal v Portugalsku mezi lety 2000 a 2017, napsala v úterý agentura Reuters. Muž je také podezřelým v případu zmizení tříleté britské dívky Madeleine McCannové, která byla unesena z pokoje prázdninové vilky v portugalském přímořském letovisku Algarve v roce 2007.

„Podezřelého jsme obžalovali ve třech bodech znásilnění a dvou bodech sexuálního zneužití nezletilých,“ uvedla německá prokuratura, která dodala, že vyšetřování v případu zmizelé Madeleine pokračuje, ale zatím není možné poskytnout detailnější informace o jeho průběhu.

Podezřelým je Christian Brückner, jenž je vězněný v Německu za znásilnění a oloupení 72leté Američanky, a to v téže části portugalského regionu Algarve, kde zmizela i Madeleine. Brückner vinu či podíl v případu Madeleine popřel.

Kauza Madeleine McCannové je nejznámějším případem zmizení dítěte z poslední doby. Portugalská a později i britská policie pracovaly s různými verzemi případu včetně únosu, nehody či vraždy. Podezřelými byli po nějakou dobu v průběhu vyšetřování i dívčiny rodiče nebo tehdy čtyřiatřicetiletý Robert Murat, který bydlel nedaleko apartmánu McCannových.

Tagy: