Audrii zabil soused a přivázal k ní kámen, obvinila policie muže z vraždy 11leté dívky

Americká policie ve středu obvinila Dona Stevena McDougala z vraždy 11leté Audrii Cunninghamové, jejíž tělo nalezla týden poté, co v polovině února zmizela cestou do školy, informuje CNN. Obviněný s bohatou trestní minulostí nadále vinu popírá.

Americká policie obvinila Dona Stevena McDougala, který se ve čtvrtek 15. února, kdy se Audrii ztratila, nabídl, že ji odveze na školní autobus, informuje CNN. Na zastávce ji však již nikdo neviděl.

ČTĚTE TAKÉ: Tragický konec pátrání: Tělo 11leté dívky našli pod mostem, policie mluví o vraždě

Podezřelý s bohatou trestní minulostí byl, podle místní policie, přítelem Audriina otce a bydlel v přívěsu na rodinném pozemku. Již od počátku pátrání se stal hlavním podezřelým. Vyšetřovatelé se domnívají, že lhal o svých aktivitách v den Audriina zmizení. Trestní oznámení se odvolává na videozáznamy, údaje z mobilních telefonů a forenzní důkazy.

Místní prokurátorka uvedla, že McDougal je policií zadržován již od úterý kvůli obvinění z dalšího, nesouvisejícího napadení, píše Houston Chronicle.

Audriino tělo našel pátrací tým v řece Trinity asi osm kilometrů od místa, kde ležel její batoh. K dívce byl přivázán velký kámen provazem a „odpovídal provazu, jenž byl zpozorován v McDougalově autě dva dny před ztracením“, stojí v trestním oznámení. Žádné další podrobnosti o stavu těla holčičky policie neuvedla. Příčinu úmrtí určí soudní lékař.

Podezřelý se obvinění brání a připomíná, že se aktivně účastnil pátrání po dívce. Ve dnech po Audriině zmizení na sociálních sítích tvrdil, že má čisté svědomí. „Nejsem vinen. Byl jsem tam a čelil i výslechu. Neutíkám, neskrývám se,“ stojí v komentáři pod příspěvkem na účtu, který s největší pravděpodobností patří podezřelému.

Podle soudních záznamů byl muž již v minulosti odsouzen za násilné trestné činy. V roce 2007 stál před soudem i za zločin zahrnující dítě. Podle soudních záznamů se k činu přiznal a justice ho odsoudila ke dvěma letům ve vězení. Odseděl si však pouze 527 dní.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Soud v USA poslal do vězení tyranku, která točila přísnou výchovu dětí. Videa bodovala

Tagy: