V Krkonoších policie marně pátrala po ženě s tříletým synem. Našla je po třech dnech

Policejní pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha-západ přineslo výsledek až po třech dnech. Do pátrání se zapojilo na 150 policistů, hasičů a členů horské služby. Dvojici našla horská služba mrtvou u Růžové hory.

Jedna z nejrozsáhlejších pátracích akcí se odehrála v Krkonoších v okolí Pece pod Sněžkou už v sobotu a v neděli. Od sobotního rána hledalo ztracenou dvojici na 150 lidí z řad policie, horské služby a Správy Krkonošského národního parku.

Pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna v pátek odpoledne na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. Tam se ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla do pátku 30. prosince.

V pátek vpodvečer se majitelka penzionu obrátila na policii s tím, že ženu naposledy viděla v úterý 27. prosince dopoledne. S ženou se nemohla spojit, pokoj v penzionu byl zamčený a před penzionem stále stálo ženino auto. Po otevření byl pokoj v penzionu prázdný. „Žena na pokoji měla své věci,“ řekla mluvčí.

Do pátrání policie a horská služba nasadily i desítku psů, termovizi a do akce se zapojili i členové speciálního policejního týmu Stopa. „Kvůli silné mlze nemohl být nasazen vrtulník,“ uvedla mluvčí. Hlídky do terénu vyrazily na čtyřkolkách, šestikolkách i na lyžích.

Policie také prověřila řidiče autobusů a taxislužeb, kteří přepravu pohřešované dvojice nepotvrdili. Policisté již v noci na sobotu zjišťovali okolnosti zmizení ženy s dítětem. Prověřovali, zda nejsou v nemocnici, v jiném ubytovacím zařízení nebo někde v okolí.

Tagy:
policie Krkonoše Pec pod Sněžkou Středočeský kraj pátrání Královéhradecký kraj penzion pohřešování Policie České republiky okres Praha-západ Libčice nad Vltavou