Senior z Podivína se přiznal k vraždě, vězení se ale vyhne. Byl popletený, popsali sousedé

Lidé z Podivína nemají rozumné vysvětlení pro tragédii, která se stala v jedné z bytovek.

Konec vyšetřování vraždy v Podivíně na Břeclavsku

Kriminalisté ukončili vyšetřování vraždy v Podivíně na Břeclavsku. Loni na jaře tam v jednom z bytů senior zavraždil svou manželku. Podle sousedů ji nejspíš usmrtil ve spánku a žena se tak ani nemohla útoku bránit. Policie případ odložila s tím, že agresor byl v době neštěstí nepříčetný. Místo do vězení dožije pravděpodobně ve specializovaném zdravotnickém zařízení.

V nenápadné bytovce nedaleko vlakového nádraží v Podivíně na Břeclavsku se loni na jaře odehrála tragédie, pro kterou nikdo z obyvatel domu neměl žádné rozumné vysvětlení. „Viděl jsem otevřené dveře, tak jsem si říkal, sakra, vyšel jsem ven a viděl, že okna jsou zadělaná, což ona nikdy nemívala. Zavolal jsem kamarádku a šli jsme dovnitř, kde jsme ji objevili, ležela na posteli. Pak jsme zavolali doktora, který potvrdil, že je mrtvá,“ popsal pro CNN Prima NEWS soused oběti.

ČTĚTE TAKÉ: Trval na své nevině, přesto ho popravili. Vězně z USA se zastaly celebrity, z jeho slov mrazí

Obyvatelé domu se přitom shodovali na tom, že 90letý muž a jeho o dva roky mladší manželka si až do osudné noci užívali spokojeného stáří. „Byl popletený, ale agresivní nikdy nebyl. Navíc se o něj starala perfektně. Když byli na zahrádce, tak na něj občas zvýšila hlas, ale jen aby ji slyšel, protože byl hluchý,“ popsala pro CNN Prima NEWS sousedka.

Soudní pitva později potvrdila, že seniorka nezemřela přirozenou smrtí a že má na ní hlavní podíl její manžel. Ten se podle kriminalistů k hrůznému činu přiznal a s ohledem na svůj zdravotní stav skončil v péči psychiatrů. Do vězení ale senior nepůjde.

„Během prověřování případu se potvrdilo podezření, že byl při spáchání činu nepříčetný. Případ byl tedy odložen,“ popsal mluvčí policie Jihomoravského kraje Pavel Šváb. Senior tak nejspíš zbytek života stráví ve specializovaném zdravotnickém zařízení a je prakticky vyloučeno, že by se někdy v budoucnosti vrátil na svobodu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posun v případu dvou mrtvých na Písecku: Vraždě a sebevraždě předcházel konflikt dvou mužů

Tagy: