Dvojnásobná vražda na Sokolovsku: Muž měl zastřelit partnerku a jejího milence v autě

Policisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu na Sokolovsku

Policisté na Sokolovsku vyšetřují dvojnásobnou vraždu

Policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu, která se stala v sobotu v Horním Slavkově na Sokolovsku. Nedaleko místa činu zadržela podezřelého šedesátiletého muže, informoval v neděli krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Podle informací CNN Prima NEWS mělo jít o zločin z vášně, zastřelená žena totiž byla partnerkou podezřelého muže.

Vražda se stala ve večerních hodinách. „Na odlehlém místě policisté u osobního automobilu nalezli dvě osoby bez známek života. Provedeným ohledáním za přítomnosti soudního lékaře bylo zjištěno, že obě osoby zemřely násilnou smrtí. Několik desítek metrů od vozidla byl zadržen podezřelý šedesátiletý muž,“ popsal Kopřiva s tím, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a na případu dál pracují.

Podle informací CNN Prima NEWS je podezřelým z vraždy 60letý Václav K. Muž měl mít už delší dobu podezření, že je mu jeho o 24 let mladší partnerka nevěrná. Proto se ji rozhodl sledovat. S 41letým milencem ji pak měl přistihnout v autě nedaleko jejich bydliště. Pravděpodobně v záchvatu žárlivosti vzal svou legálně drženou zbraň a oba na místě zastřelil. Následně chtěl spáchat sebevraždu, jenže to nedokázal a psychicky se zhroutil.

Nikdy nebyl zlý

Obyvatelé Horního Slavkova jsou z události v šoku. „Je to můj vzdálený příbuzný, který to udělal. Já to teprve vstřebávám, protože bych to do něj nikdy v životě neřekla. Nejde mi to furt do hlavy, protože jsem ho znala pět let a nikdy v životě nebyl zlý, nic neudělal,“ popsala podezřelého jedna z obyvatelek.

Policisté v následujících dnech plánují muže vyslechnout, pak komisař podá návrh na jeho vzetí do vazby. Tam si zřejmě počká na začátek soudního líčení. V případě prokázání viny mu za dvojnásobnou vraždu hrozí až výjimečný trest.

Policisté vyšetřují také pokus o vraždu

Policisté z Karlovarského kraje zároveň vyšetřují i pokus o vraždu, který se odehrál v pátek večer v Sokolově. Dva postarší muži měli v bytě panelového domu popíjet alkohol, když došlo k hádce. Třiašedesátiletý muž následně dvěma kuchyňskými noži zaútočil na svého o rok mladšího společníka a pobodal ho do horní části těla. Napadený muž skončil s vážným zraněním v nemocnici. Útočníka, který nadýchal 2,4 promile, zadrželi policisté.

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání třiašedesátiletého muže z Mostecka, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedl Kopřiva s tím, že policisté pro obviněného navrhli vazbu.

V případě prokázáni viny hrozí muži až 18 let vězení.

Tagy: