Policisté nastříkali devítileté dívce pepřový sprej do obličeje. Americké město je v šoku

Rodinné problémy byly příčinou zásahu policie v americkém městě Rochester. Devítiletá dívka tam hrozila sebevraždou, v nebezpečí prý byla i její matka. Místo odborné pomoci se ale dívka dočkala spoutání, členové policejní hlídky na ni použili i pepřový sprej. Město chování policistů odsuzuje. Policie zveřejnila videozáznam z celého incidentu.

Kontroverzním zákrokem policie se nyní na přímý popud starostky města Lovely Warrenové bude zabývat policejní šéfka Cynthia Herriot-Sullivanová. „Tohle není něco, co bych mohl kdokoliv z nás obhajovat,“ uvedla starostka Warrenová podle NBC News.

Policisté dorazili na místo rodiné hádky, protože dívka údajně měla vyhrožovat své matce. Z kamery umístěné na uniformě jednoho ze zasahujících příslušníků vyplývá, že dívku, která odmítala nastoupit do auta, policisté spoutali. „Chováš se jako dítě,“ je slyšet v části zveřejněného záznamu jednoho z příslušníků. „Já jsem dítě,“ odpovídá dívka.

Na videu jsou policisté také slyšet, jak mluví o použití pepřového spreje, pokud se dívka nezklidní. To se také nakonec stalo. Co přesně se stalo před a po zveřejněném záznamu, je předmětem vyšetřování. Dívka skončila v nemocnici.

Tagy: