Policisté v Pardubicích objevili tajnou hospodu. Hosté se snažili utéct přes kuchyň

Přestože mají být kvůli vládnímu nařízení všechny restaurace, hospody i bary zavřené, některé podniky se nadále snaží o tajný provoz. To je i případ jedné z pardubických hospod, kterou v pátek večer navštívili policisté a strážníci, ovšem ne jako zákazníci. Uvnitř následně zajistili osm osob. Případem se bude zabývat správní orgán.

Pardubičtí strážníci šli de facto najisto. Poznatky o tom, že hospoda na sídlišti Dukla pravidelně otevírá i přes vládní zákaz, měli už delší dobu. „Hlídka viděla, že do prostoru restaurace, umístěné uvnitř rozsáhlého objektu, vchází a vychází lidé přes dveře ubytovny. Zajištění bylo důkladné. Vstup se nacházel uvnitř domu za dvojími dveřmi. Zákazníci museli zavolat na telefonní číslo pro rozvoz jídla a prostor přede dveřmi hlídá kamera,“ popsal mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

To ale nebylo z důmyslného krytí podniku vše. „Samotná restaurace měla okna důkladně zalepená neprůhlednou fólií, průchody na terasu pak zakrývaly pověšené deky a záclony. Navenek se tak vše tvářilo, že uvnitř je zhasnuto. Za zamčenými dveřmi do výčepu přitom světlo svítilo naplno a provoz běžel dál tajně,“ dodal Sejkora.

Strážníci proto povolali kolegy ze státní policie a vyrazili na vnitřní inspekci podniku. Někteří hosté se následně snažili před policisty prchnout přes kuchyň k zadnímu východu. Tam ale čekala připravená hlídka, která je vrátila zpět do restaurace. Uvnitř podniku pak policisté našli kromě zdravícího štamgasta za barem také nedopitá piva a nezaplacené účty.

„Pak už začali účty vypisovat policisté, kteří si případ od strážníků převzali k dokončení. U všech zúčastněných byla provedena dechová zkouška na alkohol, která ve všech případech vyšla pozitivní. Provozovatel se snažil tvrdit, že se jedná o ubytované hosty v přilehlé ubytovně, což ale nemohl doložit seznamem ubytovaných osob. Navíc všichni hosté měli trvalé bydliště v blízkém okolí hospody, jak někteří vzápětí přiznali,“ uvedl Sejkora. Policisté tak dospěli k závěru, že s největší pravděpodobností došlo k porušení vládního nařízení. Případem se nyní bude zabývat správní orgán.

Tagy: