Policisté vytáhli proti nebezpečnému předjíždění kamionů na D1. Podívejte se na záběry

Moravskoslezští policisté se zaměřili na nebezpečné předjíždění kamionistů.

Policisté zaznamenali nebezpečné předjíždění kamionů

Na nebezpečné předjíždění nákladních vozů na dálnici D1 se zaměřili moravskoslezští dopravní policisté. Ve spolupráci s kolegy z Letecké služby se jim podařilo zachytit celkem 16 šoférů, kteří se dopustili předjíždění v nedostatečné rychlosti či jiných dopravních prohřešků. Záběry hazardu za volantem policisté nyní zveřejnili. O celé akci informovali na svých stránkách.

Na společné akci se podíleli policisté z krajského oddělení silničního dohledu, dálničního oddělení Ostrava a dálničního oddělení Frýdek-Místek. K dispozici měli i systém dronů, jímž kontrolovali a zaznamenávali nebezpečné manévry řidičů nákladních vozů, uvedla ve zprávě na oficiálním webu mluvčí moravskoslezských policistů Soňa Štětínská.

ČTĚTE TAKÉ: Těžká srážka čtyř aut v pražských Stodůlkách: Řidič odhodil klíčky a dal se na útěk

Jednalo se především o situace, kdy kamiony neměly při předjíždění dostatečnou rychlost, čímž omezily plynulou dopravu ostatních vozidel. Policisté připomínají, že řidiči takovým chováním porušují zákon.

Během několikahodinové součinnosti zaznamenala policie celkem 16 dopravních přestupků, přičemž se jednalo především o řidiče cizí národnosti. Všechny pokuty udělily hlídky přímo na místě, v souhrnné částce vybraly 75 tisíc korun.

„Nově je za takový přestupek udělena sankce v rozmezí 4 500 až 5 500 korun a 6 bodů. Ve správním řízení se může výše pokuty vyšplhat až na 25 tisíc korun,“ píší na svém webu policisté.

Další hlídky kontrolovaly jiná nákladní vozidla. „U tří z nich zjistily nevyhovující technický stav. Nízkorychlostním kontrolním vážením ‚neprošla‘ trojice vozidel, u kterých váhy vykázaly překročenou povolenou hmotnost,“ přiblížila výsledky akce Štětínská.

Policisté zaznamenali také čtyři řidiče s mobilním telefonem či jiným zařízením v ruce během jízdy nebo nedodržení doby jízdy a odpočinku u dvou osob. Další řidič vyrazil na dálnici bez povinné známky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Studená motorka, asfalt i řidič. Expert varoval před jarními nástrahami na silnicích

Tagy: