To nejhorší pro Slovensko, kritizují tamní herečky novou vládu. Belohorcová Ficovi fandí

Napjatá situace, která na Slovensku panovala před předčasnými parlamentními volbami, neutuchá. Redakce CNN Prima NEWS zjišťovala, jak na výsledky hlasování a snahu o sestavení vlády reaguje bratislavská smetánka. Zklamané jsou herečky Pauhofová, Magálová či Vašáryová, spokojená je naopak moderátorka Belohorcová.

Převážně zklamání a rozčarování panuje mezi slovenskými celebritami z výsledků voleb a chystané vlády Roberta Fica, který se na koalici dohodl se stranami Hlas a SNS. Většina oslovených s veřejným vyjádřením názoru váhala.

„Volila jsem Progresívne Slovensko, bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ povzdechla si herečka Táňa Pauhofová. V podobném duchu hovořila i její kolegyně Kamila Magálová, českým divákům dobře známá díky komediím režisérky Marie Poledňákové Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel. I ona dala hlas straně Progresívne Slovensko a dodala, že volila „budoucnost a slušnost“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Koho ve volbách volily slovenské celebrity, které jsou českým divákům dobře známé?

Servítky si nebrala herečka, politička a diplomatka Magda Vašáryová, kterou nejvíce proslavil kultovní film Postřižiny. „Tato koalice je vůbec to nejhorší, co Slovensko mohlo potkat. Lidi ve Smeru známe už třicet let a neděláme si o nich žádné iluze. Je strašná škoda, že se liberální strany nespojily a nesjednotily. Hlasy se zbytečně tříštily, mohlo to dopadnout úplně jinak,“ litovala.

Belohorcová: Fico je zárukou, že Slovensko vyvede z marastu

Naopak moderátorka Zuzana Belohorcová je spokojená a premiéru Robertu Ficovi a jeho rodící se vládě fandí. „Volby na Slovensku skončily, někdo je spokojený více a někdo méně, ale tak to v demokratickém státě prostě chodí. Slovensko je na tom skutečně zle z pohledu ekonomického i mezilidského. A proto si myslím, že to, že vyhrála strana Smer a sestavila vládu s Hlasem a SNS, s politiky, kteří už v minulosti dokázali zemi vést k prosperitě a spokojenosti obyvatel Slovenska, i když to bylo s určitou kritikou, je dobrá vize pro Slovensko,“ prohlásila.

Přestože slovenská prezidentka Zuzana Čaputová má k sestavované vládě Roberta Fica výhrady a do funkce ministra životního prostředí odmítá jmenovat Rudolfa Huliaka z SNS, moderátorka je jiného názoru. „Navrhovaná jména členů vlády dávají záruku kvality a odbornosti nové vlády. Bude to pro novou vládu a parlament náročné, protože předchozí vláda svojí neodborností a neustálým hašteřením zanechala velký deficit. Z tohoto pohledu jsem spokojená, jak volby dopadly, protože zkušený matador Robert Fico je zárukou, že Slovensko vyvede z tohoto marastu, který způsobila předchozí vláda,“ uzavřela Belohorcová.

Jak Robert Fico zhodnotil výsledky voleb na Slovensku?

Tagy: