Kempování v Polsku vyjde Čechy levně. Porovnali jsme ceny za pobyt i občerstvení

Češi si oblíbili kempování v Polsku

Polské kempy lákají Čechy

Kempování je u Čechů velmi oblíbené, jelikož se jedná o způsob, jak strávit letní dovolenou za poměrně nízké ceny. Zda se vyplatí vyrazit do kempů k sousedům do Polska, zjišťovala také redakce CNN Prima NEWS. Kolik zaplatíte za ubytování za den či za jídlo v restauraci?

Redakce CNN Prima NEWS vyrazila do kempu u polského městečka Gorzuchów. To se nachází přibližně 40 kilometrů od hranic s Českem. V ranních hodinách zde nebylo mnoho lidí. V celém areálu však bylo čisto, pouze tráva v některých místech potřebovala posekat. Pláž působí udržovaně a v kempu se setkáte s milou obsluhou.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Jak na cestě do Chorvatska ušetřit a kde se vyplatí nakupovat? Vyzkoušeli jsme za vás

Možností, za čím přijet, má člověk hned několik. Návštěvníci mohou do kempu zamířit za jednodenním koupáním, mohou zde však strávit delší čas ve stanu či karavanu. V nabídce je také ubytování v chatkách. Ceny jsou víc než lákavé.

„Za jeden den se platí 35 zlotých (přibližně 190 korun) za osobu na kempování. Je jedno, zda jde o stan, nebo karavan,“ řekl majitel kempu. Koupání je započítáno v této ceně, ale ani ostatní si nijak výrazně nepřiplatí. Dospělí zaplatí zhruba 50 korun, náctiletí dostanou slevu a děti do tří let mají pobyt u vody zdarma. Podle majitele sem čeští turisté jezdí často. Sám říká, že se na jejich příjezd těší.

Někteří návštěvníci kemp navštěvují i opakovaně. „Jezdím sem už několik let a takové ceny vstupného nejsou ani u nás. Jsme z pohraničí, už přes 30 let si tak do Polska jezdíme pro jídlo, prostě pro všechno,“ tvrdí jeden z nich. Další návštěvnice si chválí jak ceny, tak ubytování. Za pobyt osmi lidí prý dali dohromady 12 500 korun. Příjemná je i voda při koupání.

Jinak tomu není ani v restauracích v blízkosti areálu. Výběr a ceny, které jsou uvedené na tabulích v polské měně, jsou i po přepočtení na naší měnu více než přívětivé.

Tagy: