Roční holčička zemřela po devíti hodinách ve žhavém autě. Pomoc byla jen pár kroků daleko

Dítě zavřené v horkém autě (Ilustrační obrázek)

Děti umíraly v rozpálených autech

Tragickou událost vyšetřují policisté v americkém státě Washington. Minulý týden zemřela ve městě Puyallupu teprve roční holčička, kterou její pěstounka zapomněla v rozpáleném autě. Ve voze zaparkovaném před nemocnicí strávila dlouhých devět hodin.

Incident se odehrál před týdnem ve středu 24. května, kdy pěstounka dívenky – zaměstnankyně nemocnice – zaparkovala v osm hodin ráno před zdravotním zařízením. To, že holčičku zapomněla v autě, si uvědomila až ve chvíli, kdy se kolem 17. hodiny k vozu vrátila. Ačkoliv bylo dítě okamžitě přemístěno do nemocnice, nepodařilo se ho oživit, píše web CNN.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za 12 minut bylo v rozpáleném autě 60 stupňů. Co dělat, když v něm zůstane dítě nebo pes?

Dlouhých devět hodin dívenka čelila vysokým teplotám. V Puyallupu, který leží jihovýchodně od Tacomy, se toho dne pohybovaly kolem 23 °C, v autě však hodnoty při nalezení holčičky přesáhly 37 °C, sdělil důstojník tamního policejního oddělení Don Bourbon.

Zpomalte, vyzývá policie

„Jedná se o tragickou událost, naše srdce jsou s rodinou a těmi, které událost zasáhla,“ uvedl Bourbon. Následně podle webu Mirror zmínil, že životy lidí jsou stále hektičtější. „V rodinách a životech všech lidí na světě se toho děje hodně. Je vhodná doba zpomalit a uvědomit si, co a koho máme kolem sebe,“ doplnil.

Pěstounka a rodina spolupracují na vyšetřování a nebyla vznesena žádná obvinění. Podle informací webu noheatstroke.org v USA každoročně zemře v rozpálených autech v průměru 38 dětí mladších 15 let, většinou v letních měsících. V letech 2018 a 2019 zahynulo podle Národní rady pro bezpečnost shodně po 53 dětech, které byly ponechány v rozpálených autech, což představuje rekord, doplňuje web CNN.

Další nedávný případ tragického úmrtí dítěte v autě:

Bohužel se nejedná o jediný podobný případ, který v USA aktuálně prošetřují. O několik dní později, v neděli 28. května, na Floridě zemřela v rozpáleném autě teprve 11měsíční holčička. Rodiče dítě nechali několik hodin ve voze, zatímco byli v kostele. Když na místo dorazila policejní hlídka, holčička už nereagovala a po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou.

Tagy: