Tragická smrt těhotné Evy, Marka a Sofinky: Pochovali je spolu. Holčičku bude střežit plyšák

Tragická nehoda na Slovensku si vyžádala život tří lidí, včetně těhotné ženy.

Tragická nehoda u Strekova

Desítky lidí se ve čtvrtek v obci Veľké Ludince zúčastnily posledního rozloučení s oběťmi tragické dopravní nehody, k níž došlo v neděli u slovenského Strekova v okrese Nové Zámky. Zemřela téměř celá rodina – manželé Eva a Marek, osmiletá dcera Prea Sofia, ale i nenarozené miminko. Přežil pouze roční chlapeček Timon.

Obec Veľké Ludince se na poslední rozloučení s oběťmi nehody poctivě připravovala. Dorazili členové nejbližší rodiny, ale i desítky přátel a známých. Nejdříve šli na mši a pak se z kostela přesunuli na hřbitov, kde zesnulý pár i jejich dceru uložili do společného hrobu, uvedl web Pluska.sk. Na jednom z věnců pro zemřelou holčičku byl i bílý plyšový medvídek.

Pozůstalí stále nedokážou uvěřit tomu, co se stalo. „Děkuji všem za kondolence a projevení soustrasti nad ztrátou našeho milovaného syna, bratra a švagra, drahé nevěsty a švagrové a líbezné vnučky,“ vzkázala matka Marka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anita o tragédii u Strekova: Vytáhli jsme maličkého z auta. Sestru oživovali, rodiče byli mrtví

K nehodě došlo poté, co auto rodiny z dosud neznámých příčin přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím vozem. Jeho posádka si z kolize odnesla pouze lehká zranění. Tragédie se odehrála mezi obcemi Pribeta a Strekov. Jejím viníkem je podle policie sedmatřicetiletý řidič a hlava mladé rodiny.

Při tragédii zemřela jednatřicetiletá těhotná učitelka Eva a její o šest let starší manžel Marek. Nepřežila ani dcera Prea Sofia. Velitel hasičského zásahu Patrik Švajda pro deník Nový Čas rovněž popsal, jak se s kolegy pokoušeli zachránit osmiletou holčičku: „Při oživování jsme asistovali až do konce. Vždy jsou to hrozné situace, o to těžší je, když jsou tam děti, jako tomu bylo teď. V tu chvíli to ale musíte brát profesionálně. Na nás to vždy dopadne až poté, co je po všem.“

Jediným přeživším z celé rodiny je roční Timon. K rodině zesnulé Evy, jež pocházela právě z obce Veľké Ludince, měla blízko tamní starostka Zita Cseri. „Malého Timonka si vzali z nemocnice a pokud vím, bude se o něj prozatím starat Evina sestra,“ uvedla pro Nový Čas. Postarat by se o chlapečka chtěla i matka řidiče Marka.

Tagy: