Poslední snímek Pelého před smrtí. Rodina fotbalisty k němu připojila srdceryvný vzkaz

Zdravotní stav legendárního brazilského fotbalisty se s koncem roku 2022 rapidně zhoršoval, málokdo však byl připraven na nevyhnutelné. Ve čtvrtek 29. prosince obletěla svět smutná zpráva: Pelé zemřel. Jeho rodina chvíli po oznámení na sociálních sítích sdílela poslední společný snímek. K fotografii pak přidala vzkaz: „Všechno, čím jsme, je díky tobě.“

Zdravotní komplikace začaly fotbalovou hvězdu trápit na konci listopadu. Ani odoperování nádoru v září 2021 nezabránilo diagnostice srdeční a ledvinové dysfunkce. Ačkoliv rodina Pelého prožívala ty nejhorší chvíle, byla mu neustále po boku.

Společně oslavili Vánoce, a i když doufali i v oslavy nového roku, nedočkali se jich. Pouhé dva dny před Silvestrem fotbalový mág vydechl naposledy.

Pro fotbalový svět se 29. prosinec změnil v černý den. Dojemně se s milovaným otcem a manželem rozloučili i jeho nejbližší. Dcera trojnásobného mistra světa Kely Nascimentová na svém Instagramu sdílela jejich společnou poslední fotografii. Na snímku jsou zachyceny spojené ruce jeho nejbližších, kteří byli s legendou až do jejího konce. K fotografii připsala: „Všechno, čím jsme, je díky tobě. Nekonečně tě milujeme. Odpočívej v pokoji.“

Ještě jedna společná noc

O stavu milovaného otce informovala celý svět. Za uplynulý měsíc sdílela nejdojemnější fotografii na Štědrý den, drží na ní svého nemocného otce v těsném obětí. „Pokračujeme. V boji a ve víře. Ještě jedna společná noc,“ přála si. Jen den před odchodem Pelého do fotbalového nebe popsala pocity, které rodinu v posledních dnech provázely.

„Tyto okamžiky se těžko popisují. Někdy cítíte hodně smutku a zoufalství, jindy se smějeme a mluvíme o úsměvných vzpomínkách. Z toho všeho se učíme, že musíme držet při sobě. Jedině tak se to všechno dá zvládnout. Se všemi pohromadě,“ uvedla. A právě to, že musí držet rodina při sobě, dokazuje poslední snímek přezdívaného „fotbalového boha“.

Tagy: