Ve čtvrtek bude teplo. Přes noc se ale výrazně ochladí a do rána napadne sníh

Do rána by mohlo místy napadnout až 5 centimetrů nového sněhu.

Počasí 4.3.2021 7:10 (zdroj: CNN Prima NEWS)

Před studenou frontou, která ve čtvrtek večer začne přecházet od severu přes naše území, k nám bude proudit od jihozápadu teplý vzduch a čekat můžeme až 14 °C. V noci na pátek pak dojde k ochlazení a do rána by mohlo místy napadnout až 5 centimetrů nového sněhu.

Čtvrteční ráno je poznamenáno oblačností a ojedinělými dešti. Stejně jako v předchozích dnech se místy objevují mlhy, někde i mrznoucí. Během odpoledne má být až zataženo a od severozápadu má přicházet postupně místy déšť nebo přeháňky, na severu Čech později večer nad 700 metrů nad mořem očekávají meteorologové srážky sněhové.

Nejvyšší denní teploty dosáhnou 10 až 14 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 6 °C a v 1 000 metrech na horách kolem 7 °C.

V noci na pátek studená fronta postoupí z našeho území k jihu a za ní bude proudit na naše území od severu studený vzduch. Noc bude zatažená až oblačná, na většině území déšť nebo přeháňky přecházející od severu ve srážky smíšené a sněhové. Na jihu a jihovýchodě území můžeme zpočátku srážky čekat jen ojediněle. Nejnižší teploty klesnou na 3 až −1 °C.

👁‍🗨V noci na pátek bude přecházet od severu přes naše území studená fronta a dešťové srážky se budou měnit ve sněhové....

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Wednesday, March 3, 2021

„V noci na pátek bude přecházet od severu přes naše území studená fronta a dešťové srážky se budou měnit ve sněhové. Sněhová pokrývka se bude tvořit spíš od středních a vyšších poloh a do rána může místy napadnout od poprašku do 5 cm nového sněhu,“ napsal ČHMÚ na Facebooku.

Stejně jako v noci i v pátek přes den má být zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení, na jihu a jihovýchodě zpočátku i déšť se sněhem. Během dne od severu jen ojedinělé sněhové přeháňky a ubývání oblačnosti, večer pak polojasno až jasno. Nejvyšší teploty 0 až 4 °C. Večer se podle meteorologů může ojediněle tvořit náledí.

Tagy: