Uříznutá hlava v Radbuze patřila k ostatkům těla z Berounky. Policie odhalila identitu oběti

Plzeňští kriminalisté zjistili komu patřila uříznutá hlava

Kriminalisté už ví, komu patřila hlava, kterou našla turistka v řece Radbuze

Plzeňským kriminalistům se podařilo zjistit identitu těla, kterému patřila uříznutá hlava objevená počátkem května v řece Radbuze. Na základě porovnávání vzorků DNA a dalších policejních expertíz bylo zjištěno, že hlava patřila zohavenému tělu bezdomovce Ladislava Lechnera, jehož další ostatky byly náhodou nalezeny ve vodách Berounky v lednu 2023. Podezřelý pachatel je již několik měsíců ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí až výjimečný trest.

„S jistotou můžeme říct, že lebka patří k tělu, jenž bylo nalezeno v lednu loňského roku v řece Berounce, a že se nejedná o lidské ostatky další osoby,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Dagmar Brožová.

ČTĚTE DÁLE: Rybář na Slovensku napadl pejskařku skleněnou lahví. Vadilo mu, co dělala u jezera

Hlavu našla náhodná turistka počátkem letošního května u Denisova nábřeží v centru Plzně. Již od počátku měli kriminalisté podezření, že by hlava v rozsáhlém stadiu rozkladu mohla patřit dekapitovanému tělu, které bylo nalezeno kolemjdoucím v lednu loňského roku v řece Berounce na okraji města.

Ostatky muže byly hororovým způsobem znetvořeny. Kromě hlavy byly tělu vyříznuty i genitálie. „Určitě tam bude nějaký sadistický sklon, a to silný. Někde v tichosti někoho pomaličku rozřezávat – to není ani u běžných sadistů zvykem,“ uvedl v lednu 2023 pro CNN Prima NEWS psychoterapeut Miroslav Jirman.

Plzeňané jsou z brutálního činu šokovaní. „Tady se člověk už nemůže cítit bezpečně ani za bílého dne,“ hořekovala jedna z dotázaných kolemjdoucích na bezpečnostní situaci ve městě pro štáb Krimi Zpráv CNN Prima NEWS. „Je to masakr, nevím, co bych dělala, kdybych takovou věc našla,“ řekla vyděšeně další mladá žena.

Podezřelého muže policie zadržela počátkem letošního března. Je jím podle informací webu Novinky.cz asi čtyřicetiletý recidivista, který měl bezdomovce zavraždit kvůli vzájemným neshodám. Soudkyně obviněného muže poslala za mříže z obavy, že by se na svobodě mohl skrývat nebo mařit vyšetřování. V případě prokázání viny pachateli hrozí až výjimečný trest.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ve Vysokých Tatrách zemřel turista. Spadl při výstupu na Gerlachovský štít

Tagy: