Potřebujeme vládu odborníků. Fialův kabinet musí odstoupit, žádá viroložka Zelená

Hana Zelená

Divoká karta (902)

Drahé energie nadále sužují Českou republiku. Zaspala vláda v boji proti raketově se zvyšujícím cenám? I o tom diskutovali tři moravskoslezští kandidáti do Senátu v pořadu Divoká karta na CNN Prima NEWS. Pozvání přijala viroložka Hana Zelená (za PRO), bývalá zastupitelka Moravskoslezského kraje Liana Janáčková (za PRO Zdraví) a senátor Zdeněk Nytra (ODS).

Ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (za STAN) opozice a další kritici často tepou za to, že je úsporný tarif nedostatečný a že kabinet energetickou situaci řeší pozdě a neefektivně.

„Nepamatuji si neschopnějšího ministra, než je pan Síkela. Měl by rezignovat, nemá k dispozici žádné řešení,“ kritizovala Liana Janáčková.

Viroložka Hana Zelená však viní celou vládu: „Situace je natolik kritická, že včera bylo pozdě. Neměl by odstoupit jen pan Síkela, ale celá vláda. Nejschůdnější by bylo udělat úřednickou vládu složenou z opravdových odborníků.“

Zdeněk Nytra, který v podzimních volbách bude obhajovat své senátorské křeslo, sdělil, že všechno nelze házet pouze na Síkelu. „Ministerstvo průmyslu je v katastrofálním stavu, žádný ministr nedělá svoji práci sám, část kritiky na Síkelovo konto však byla oprávněná,“ řekl.

Celý rozhovor se třemi kandidáty do Senátu najdete v úvodním videu.

Tagy:
energie Petr Fiala energetika senátní volby vláda Zdeněk Nytra Hana Zelená Divoká karta Jozef Síkela Senát Parlamentu ČR Liana Janáčková