Klus: Povinné očkování nic nevyřeší. Je to jen síla, která vzbudí odpor

Zpěvák Tomáš Klus

Tomáš Klus byl hostem pořadu Nový den

Povinné očkování nic nevyřeší, je to jen síla, která vzbudí odpor. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to uvedl zpěvák Tomáš Klus. Podle něj je daleko důležitější komunikace.

„Mám velkou důvěru v lidskou mysl a vím, že lidé jsou schopni se adaptovat na jakékoliv podmínky. Covid nevnímám jako stěžejní problém naší civilizace. Je to taková zkouška, jestli jsme schopni se spojit anebo ne. Pokud to nedokážeme, pak tento globální problém nezvládneme,“ řekl hudebník Klus.

„Povinné očkování nic nevyřeší,“ prohlásil. „Je to jen síla, která vzbudí odpor. Daleko důležitější je komunikace. Ta je však v rozdělené společnosti dosti problematická. Teď je na našich čelních představitelích, aby nám ukázali, co znamená spolupráce, kooperace a altruistický přístup ke společnosti,“ pravil zpěvák.

Politici spolu s odborníky v posledních několika týdnech diskutují o možnosti zavedení povinného očkování pro vybrané skupiny osob. Týkat by se mohlo zdravotníků, hasičů, policistů nebo také lidí starších 60 let.

Chystá jarní turné

Klus je známý tím, že se pomocí své hudební tvorby vyjařduje i k politickému dění v republice. Po dvou minialbech, pandemií koronaviru ovlivněném Pět pohromadě a politicky zabarveném ČauČesku, hudebník vydává album Cítím a chystá jarní turné. „Písničky se nesou v popovém a tanečním duchu. Po 14 letech, co jsem součástí meanstreamu, jsem se rozhodl zaexperimentovat a zkusit něco normálního. A tou je popová deska,“ vysvětlil.

Desku připravoval s Jiřím Kučerovským a producentem Jiřím Burianem. „Lidé, kteří mou desku slyšeli, říkali, že jsem se paradoxně přes ty popové prvky vrátil ke kořenům. Jiří Burian zafungoval jako takový křišťál, který mě vrátil skrze pupeny popu ke kořenům písničkářství,“ dodal Klus.

Tagy: