Pozor na ledovku, varují meteorologové. Následující dny bude zataženo

Dálnice

V následujících dnech čeká Českou republiku zataženo a mlhavo. Ve vyšších polohách ČR se může při mrznoucím dešti tvořit ledovka. Meteorologové varují před námrazou a ledovkami až do středečního dopoledne.

V úterý se budou podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nadále, zejména na Českomoravské vrchovině, vyskytovat mlhy a mrholení s možností namrzání. Teploty přes den vystoupají na 1 až 5 °C, ojediněle kolem 7 °C. Ojediněle se bude tvořit námraza nebo i slabá ledovka.

Ve středu bude převládat zatažená obloha, mlhavo a místy se vyskytne mrholení nebo slabý déšť, který může namrzat. Teploty v noci klesnou na 3 až −1 °C, přes den vystoupí na 2 až 6 °C. Na Českomoravské vrchovině a severu Moravy bude místy jen kolem 1 °C. K večeru by od západu měly srážky ustávat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od 2 do 6 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 3 °C.

ČHMÚ vydal rovněž aktuální výstrahu před ledovkou, která platí od úterý dopoledne do středečních 11 hodin. Zejména v polohách od 600 do 900 metrů nad mořem se bude při mrznoucím dešti tvořit ledovka a při mlhách také námraza.

Výstraha platí pro kraje:

Jihočeský (Dačice), Ústecký (Chomutov, Kadaň, Litvínov, Teplice, Ústí nad Labem), Liberecký (Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Liberec, Tanvald), Královéhradecký (Broumov, Dobruška, Náchod, Nové Město nad Metují, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov, Vrchlabí), Pardubický (Česká Třebová, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Žamberk), Vysočina (Bystřice nad Pernštejnem, Jihlava, Nové Město na Moravě, Pelhřimov, Telč, Žďár nad Sázavou), Olomoucký (Konice, Mohelnice, Olomouc, Prostějov, Šternberk, Šumperk, Zábřeh), Moravskoslezský (Bruntál, Rýmařov, Vítkov).

Tagy: