Pravidelné testování se rozšíří. Bude i na vyšších odborných školách, oznámil Gazdík

Ministr školství Petr Gazdík (STAN)

Tisková konference vlády

Testování ve školách na COVID-19 se od pondělí 31. ledna rozšíří i na vyšší odborné školy, kterým končí zkouškové období. O rozhodnutí vlády informoval na Twitteru ministr školství Petr Gazdík (STAN). Dále uvedl, že testy do těchto škol dodá ministerstvo školství – podobně jako do ostatních typů škol.

Žáci základních a středních škol se v současnosti testují jednou týdně antigenními testy. Na vyšších odborných školách se nyní studujících pravidelné testování netýká. Zaměstnanci těchto škol se testují dvakrát týdně, nově by se měli testovat jen jednou.

Speciální opatření o testování žáků a zaměstnanců škol se nyní týká přípravných tříd základní školy nebo přípravného stupně speciální školy, základních škol a denní formy vzdělávání na konzervatořích a středních školách.

První dva týdny v lednu se v nich nastavilo testování dvakrát týdně, od 17. ledna se omezilo na pondělky. V mateřských, vyšších odborných, základních uměleckých, jazykových a vysokých školách se žáci a studenti netestují. Pracovníci těchto škol se testují podle mimořádného opatření k testování zaměstnanců dvakrát týdně.

Tagy: