Psycholog o striptýzu v Třebíči: V dětech mohl vyvolat úzkost a ovlivnit vývoj sexuality

Burleska se svlékla do půli těla i před publikem dětí.

Bouřlivé reakce na striptýz v Třebíči

Umělecký zážitek, nebo dětská noční můra? Podle psychologa by se vystoupení burlesky na třebíčských slavnostech vína mohlo na psychice přihlížejících dětí podepsat. A zatímco právník shledává vinu hlavně na straně tanečnice burlesky, která se před dětmi odhalila, kolegové z branže se jí spíš zastávají. Vina je podle nich na straně pořadatele.

„Působí to blbě, ale můžu říct, že burleska za to nijak nemůže. Určitě jde o selhání promotéra, který neví, co si objednal,“ míní producent Prague Burlesque David Jahn.

ČTĚTE TAKÉ: V Berouně vzniklo Centrum duševní rehabilitace. Unikát, jenž chce měnit standardy v péči

Nad uvažováním organizátorů se pozastavila také organizátorka doprovodných programů Jana Marešková. „Nechápu, jak k tomu mohlo dojít. Aspoň trochu zkušený organizátor musí předvídat, o jakou akci se jedná. Když jde o slavnosti vína, tak se jí zúčastní rodiny s dětmi,“ uvedla.

Podle jiné burlesky si měla vystupující s pořadatelem dopředu dopodrobna probrat podmínky vystoupení. „Měli to udělat o půlnoci, když už tam nebudou děti. Kdyby mi řekli, že bych měla vstupovat odpoledne, tak bych si vzala velké péřové vějíře a sundala bych si maximálně rukavičky,“ řekla burleskní performerka s přezdívkou Miss Cool Cat.

K profesionálnímu vystoupení burlesky patří nejen akorátní oblečení, ale také správná doba, atmosféra a hlavně diváci. I proto z tohoto vystoupení nemají kolegové zrovna radost.

„Například mně dneska kvůli tomu zrušili kšeft za velký peníze. Pravděpodobně se lekli toho, jak to působí, poněvadž šlo o soukromého klienta,“ uvedla Miss Cool Cat.

Ještě hůř by na tom mohli být samotní malí diváci celé show „Myslím, že organizátoři by neměli připustit takovou situaci. Když je dítě předčasně vystavováno sexuálním tématům, tak to v něm kromě zvědavosti může vyvolat zmatek, úzkost nebo odpor. Může to také ovlivnit, jak se jeho vztah k sexualitě vyvine. Může ho to v dospělosti blokovat,“ uvedl dětský psycholog Jan Kulhánek.

Podle právníka padá vina na hlavu burlesky. „Žena se v každém případě dopustila protiprávního jednání a policie by to měla řešit. Může se jednat o přestupek, ale i o trestný čin výtržnictví nebo o mravnostní ohrožování,“ míní Jan Černý. Podle odborníků záleží také na rodičích, a to jak, kdy a jestli své děti s nahotou seznámí.

Tagy: