Striptýz v Třebíči: Proč jste děti neodvedli? zlobí se burleska. Právník mluví o výtržnictví

Burleska se svlékla do půli těla i před publikem dětí.

Burleska v Třebíči pobouřila rodiče

Na vystoupení, které je v příspěvku, jste byli moderátorkou upozorněni, že není úplně vhodné pro děti. Ptám se, proč jste svoje děti neodvedli? Těmito slovy reagovala burleska na své sobotní vystoupení na Slavnostech růžového vína v Třebíči. Video, na němž se tanečnice obnažila do půli těla i před dětským publikem, natočila jedna z návštěvnic. Na sociálních sítích to vyvolalo bouři. Podle právníka Jana Černého se tanečnice dopustila protiprávního jednání. Incident řeší policie.

„V programu celé akce, která nebyla už od začátku určena pro děti, jste byli všichni upozorněni, že bude jedno vystoupení Burlesque v 16:30 a další v 18:30. Na vystoupení, které je v tomto příspěvku, jste byli moderátorkou upozorněni, že není úplně vhodné pro děti,“ reagovala burleska, která si říká Elektra, na kritiku na sociálních sítích. „Ptám se vás všech tedy, proč jste svoje děti neodvedli a nechali je tam stát? I když jsem už jednu show na podiu předvedla 1,5 h předtím, věděli jste snad, o co půjde, nebo jste se raději oddávali chuti vína a v ten moment vám to nevadilo?“ ptala se dále.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Místo brigády prodávají nahé fotky a videa. Českým dětem se nechce pracovat, varuje expert

Stejně jako pořadatel však uznala, že její vystoupení mohlo proběhnout později. „Souhlasím, mohlo to být v pozdějších hodinách, ale jsem profesionál, což znamená, že pokud mám podepsanou smlouvu a sjednané určité podmínky, které musím splnit vůči pořadateli, udělám to,“ vysvětlila.

Podle ní se věc zbytečně nadhodnocuje. „Prosím, lidi, proberte se. Řešíte ‚pikačoviny‘ a přitom, než vzít život s humorem a užívat si ho, ztrácíte svůj drahocenný čas a energii nad rádoby skandálními příspěvky na Facebooku,“ doplnila tanečnice.

Podle právníka Jana Černého se žena svým vystoupením dopustila protiprávního jednání. „Může jít buď o přestupek, nebo dokonce o trestný čin výtržnictví. V takovém případě by jí hrozily až dva roky odnětí svobody. Co se týče pořadatelů, žalobu nevidím jako příliš reálnou. Snad jenom v případě, kdyby nějaké dítě utrpělo prokazatelnou újmu a u pořadatelů bylo zjevné zanedbání jejich povinností,“ řekl odborník.

Policie později potvrdila, že se incidentem již zabývá. „Policie se tím začala zabývat na základě zveřejněných informací, videa na sociálních sítích a článků ve sdělovacích prostředcích. Šetření je na samém počátku,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Město, které nebylo pořadatelem akce, se od programu distancovalo a vyzvalo organizátora, aby se veřejně omluvil. „Radnice považuje zařazení vystoupení burlesky do odpoledního programu, který byl určen i pro děti, za pobuřující a krajně nevhodné,“ stojí v úterním prohlášení. Od pořadatele bude Třebíč vymáhat zpět 60 tisíc korun, které na letošní devátý ročník slavnosti přispěla, podle radnice kvůli porušení etiky a morálky.

Před dětmi tancovala „nahoře bez“

Vlna kritiky se na tanečnici snesla poté, co jedna z návštěvnic sobotní akce zveřejnila video dětí sledujících pod podiem vystoupení ženy, která si během tance svlékla horní svršek oděvu a zůstala „nahoře bez“. Pod zveřejněným videem se okamžitě objevily stovky komentářů. „To je narušování mravní výchovy dětí,“ psali lidé. „Nechutný! Hodně nechutný,“ hodnotili další.

Někteří se však pořadatele i tanečnice zastali. Podle nich nebyla akce už od počátku určena dětem. „Určitě byl program, kde si každý mohl přečíst, v kolik a kdo bude vystupovat. Takže rodiče s dětmi mohli klidně odejít. Na videu ale stojí rodiče za dětmi a koukají také. Neviděla bych problém jen u pořadatele,“ komentovala jedna z žen. Podobně to vidí i další: „Jako tanečnice dobrý, že to asi nebylo úplně vhodné v daný čas, také. Ale že by ty matky vzaly děti a šly pryč, to ne.“

Své vyjádření redakci CNN Prima NEWS poskytl také pořadatel slavností Aleš Mejzlík, který uznal své pochybení. „Určitě přiznávám svou chybu, že to vystoupení mohlo být více k večeru. Chápu naštvané lidi, respektive maminky s dětmi. Na druhou stranu, jsou to slavnosti růžového vína, akce o pití alkoholu, ne dětský den,“ řekl. Podle něj je na zvážení, zda děti na podobné akce vůbec brát. „Co je polonahá žena proti muži, který se válí ožralý po zemi, zvrací do keře a kolem něj chodí děti,“ podotkl.

Tagy: