Předvolební ZPRÁVY Z REGIONŮ: Královéhradecký kraj trápí nedostatek lékařů. Problém jsou i silnice

Hradec Králové

Krajské volby 2024: Královéhradecký kraj

V rámci předvolebního vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ vyrazil štáb CNN Prima NEWS do Královéhradeckého kraje. Místní vidí problémy zejména v dostupnosti zdravotní péče, ale také v nedokončených dálnicích.

Královéhradecký kraj má dobrou strategickou polohu. Kousek je to na Moravu, do Polska i do Prahy. Cesta ale vázne. Bolestí je totiž dálniční síť – dosud nesplacený dluh z minulosti. V posledních letech se výstavba rozjela, ne ale dostatečně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přehled o kandidátech i názory místních. Sledujte krajské předvolební speciály na CNN Prima NEWS

Problémem jsou také stárnoucí praktičtí lékaři a holding krajských nemocnic, který mezi lidmi nemá dobré jméno. Pacienti se raději snaží dostat na vyšetření a operace do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ta ale nestíhá a na volné termíny se čeká i měsíce. „Když se lidé potřebují dostat na speciální vyšetření, je tu velký problém v čekacích lhůtách. Na některá místa se lidé ani nedovolají,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Martin Holek.

CNN Prima NEWS vysílá od 2. září speciální předvolební vydání pořadu ZPRÁVY Z REGIONŮ. V rámci 13 speciálů představí moderátorka Markéta Fialová spolu s regionálními reportéry postupně všechny kraje České republiky. Jak se v nich žije? Co by chtěli jejich obyvatelé zlepšit, a co naopak chválí? Nechybí ani představení kandidátů na hejtmana i do Senátu v obvodech, ve kterých se tento rok volí.

Všechny podstatné informace o Královéhradeckým kraji najdete v reportáži v úvodním videu článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pacientů se zápalem plic přibývá. Lékař varoval před neobvyklým vývojem nemoci v létě

Tagy: